hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeytin Besin Değeri: Zeytin Kaç Kalori?

    Zeytin Besin Değeri: Zeytin Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Zeytin güne başlarken kahvaltılarda sıkça tüketilen besinlerden biridir. Antik yunan zamanından günümüze kadar uzanan bu besin farklı tarifler içerisinde de kullanılmaktadır. Zeytin ve zeytinyağı ile yapılan birbirinden lezzetli tarif bulunmaktadır. Siyah zeytin içerisinde 10 kcal bulunmaktadır. 1 adet zeytin toplamda 6 kcal'dır. 5 zeytin ise 41 kalori olarak bilinmektedir. Yağlı ve yağsız olarak farklı şekillerde tüketilen bu besinin kalori oranı da değişmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeytin Besin Değeri: Zeytin Kaç Kalori?

     Zeytin besin değeri zengin ürünlerden biridir. Kalorisi merak edenler için 1 tatlı kaşığı zeytin içerisinde 10 kcal yer alır. 1 adet zeytin ise toplamda 6 kaloridir. 1 orta boy siyah zeytin 8 kcal ve 1 porsiyon zeytin 44 kcal olarak belirtilmektedir. Yeşil zeytin adedinde ise 6 kcal bulunmaktadır.

     Yağsız yeşil zeytinin 1 porsiyon kalorisi 35 kcal'dır. Herkesin severek tükettiği bu besin farklı çeşitlerde ve yağlar kullanılarak tüketilmektedir. Sebze grubu içerisinde yer alan zeytin siyah ve yeşil renklerinde hazırlanmaktadır. Hamur işi ve salatalarda da sıklıkla tercih edilen besinlerden biridir.

     Zeytin Besin Değerleri Nedir?

     100 gram siyah zeytin içerisinde;

     Karbonhidrat: %6,4 gr

     Protein: %0,84 gr

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Yağ: %10,9 gr

     Potasyum: %8 mg

     A vitamini: %17 iu

     Lif: %1,6 gr

     Kolesterol: %0

     Sodyum: %735 mg

     Zeytinin Vücuda Sağladığı Yararlar Nedir?

     Zeytin zengin potasyum kaynağı olan besinlerden biridir. Farklı çeşitlerde hazırlanan bu besin özellikle kahvaltıların vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Toplama zamanının doğru olması vücuda sağladığı yararları da arttırmaktadır. Zeytin sindirim sistemini çalıştıran ve bağırsakları temizleyen besinlerden biridir.

     Kalorisi az ve mineral oranının fazla olması ile beraber çok fazla kişi severek tüketmektedir. Zeytin aynı zamanda fosfor bakımından destek oluşturan besin grubu içerisinde yer alır. Salamura ve yeşil zeytin çeşitleri kas ve kemik gelişimine katkı sağlar. Demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.

     Zeytin Tüketimi Nasıl Olur?

     Zeytin tüketimi siyah ve yeşil olarak farklı şekillerde tüketilmektedir. Zeytin severler için hazırlanan zeytinyağlı ve salamura zeytinler kahvaltıların olmazsa olmaz ürünlerinden biridir. Aynı zamanda kekik ve benzeri baharatlar kullanılarak tadını zenginleştirmektedir. Limon sıkılarak tüketilen zeytinler daha keyifli bir tadım sunar.

     Zeytin çeşitlerinden bir diğeri ise ızgara zeytindir. Izgara zeytin daha büyük zeytinlerden hazırlanmaktadır. İçerisinde kekik baharatı ve limon bulunmaktadır. Bu şekilde tüketimi çok daha keyifli ve leziz hale gelmektedir. Zeytin çeşitlerinden biri sade siyah zeytindir. Çok fazla kişi bu ürünü tercih etmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow