hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ceyhan’da deprem yaraları sarılıyor

    Ceyhan’da deprem yaraları sarılıyor
    expand

    Ceyhan’da deprem yaraları sarılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Hülya Erdem merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Ceyhan ilçesinde teknik ekiplerin gerekli çalışmayı tamamladığını belirtti.
    320 binada hasar tespit kontrolleri yapan belediyenin teknik ekibinin 35 ağır hasarlı bina tespit ettiğini kaydeden Başkan Hülya Erdem, ekiplerin sahadaki çalışmalara devam ettiğini vurguladı. Başkan Erdem, bundan sonraki aşamanın ağır hasarlı binalarda gerekli önlemleri almakla devam edeceğini aktardı. Depremin ilk anından itibaren belediyenin envanterinde olan her şeyi vatandaşlarla paylaştıklarını söyleyen Başkan Hülya Erdem, “Taziye çadırlarımızın tümü, masa ve sandalyelerimizin tümü, belediyemizin envanterinde bulunan yiyecek ve içeceklerin tümünü toplanma noktalarımıza depremzedelere ulaştırdık. Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak, bu soğuk kış günlerinde yaralarımızı sarabilmek adına sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız destek çağrılarını sizlerin de yaygınlaştırmasını rica ediyorum” dedi.
    “35 AYRI NOKTADA HİZMET VAR”
    Başkan Hülya Erdem, Cumartesi Semt Pazarı, Perşembe Semt Pazarı, Funda Avcı Toplum Merkezi, Kadın Eli Birimi Binası, Ceyhan Zabıta Karakolu, İstiklal Mahallesi Kapalı Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Spor Salonu, İtfaiye, Sarısakal Taziye Evi, Ceyhan Lisesi, Cem Evi, Modernevler Parkı, Kent Meydanı, GOP Parkı, K.Kırım Parkı, Ceyhun Kent, TOKİ, Zübeyde Hanım Mahallesi, FSM Mahallesi Muhtarlık, Şahin Özbilen Mahallesi, Yaltır Kardeşler Ortaokulu, Sakine Garipoğlu, Atatürk Parkı, Çarşamba Pazarı, Bölge Trafik, Yüksel Dal Anaokulu, Mesleki Eğitim Kursu, Endüstri Meslek, Halk Eğitim, Emniyet, Yarsuvat Taziye Evi, Hürriyet Sağlık Ocağı Saray Düğün Salonu, Dikimevi, Devlet Bahçeli Parkı, Ceyhan Kent Meydanı, Teknofen Kreş, Park 322, Mehmetcik Öğretmenevi,  ve Cumhuriyet Mahallesi Diyaliz Parkı’nda olmak üzere 35 ayrı noktada oluşturulan toplanma merkezlerinde hizmet vermeye devam ettiklerini vurguladı.
    “YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
    Erdem, Ceyhan’a yardım ulaştıran Muratpaşa ve Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür etti. Belediyelerin yardımlarının ilçeye ulaşmaya başladığını belirten Başkan Erdem, gelen yardımları anında koordine ederek depremzedelere ulaştırmaya başladıklarını söyledi.
    Belediyelerin yardımları sayesinde Ceyhanlıların bir önceki geceden daha sıcak ortama kavuştuğunu belirten Başkan Erdem, yardımseverlere teşekkür etti. 
    “RANTÇILARA GEÇİT YOK”
    Öte yandan Ceyhan’da fahiş fiyata çorba satılan bir işletmeyi tespit eden belediye ekipleri gerekli cezayı kesti. Başkan Erdem, “Bizlerin bu zor zamanında rant elde etmeye çalışanlara asla geçit vermeyeceğiz. Bu da burada bir uyarı notu olarak dursun” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow