hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Genç Bizz Girişimcilik Yarışması'nda finale kalan öğrencilerden Başkan Çetin'e ziyaret

    Genç Bizz Girişimcilik Yarışmasında finale kalan öğrencilerden Başkan Çetine ziyaret
    expand

    'Genç Bizz Girişimcilik Yarışması'nda finale kalan öğrencilerden Başkan Çetin'e ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Anadolu Lisesi öğrencileri, Genç Başarı Vakfı’nın 'Genç Bizz Girişimcilik Yarışması'nda plastiğin doğada yarattığı zarardan yola çıkarak, saf su, nişasta, bitkisel gliserin ve sirkeden imal ettikleri 'Biyoplastik' adını verdikleri ürünle finale kaldı. Öğrenciler, 11 ayda doğada çözünen ve zararı olmayan ve gübre olarakta kullanılabilen ürünü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e tanıtıp, hedeflerini anlattı. 
    Adana Anadolu Lisesi’nin başarılı ekibi yaptıkları buluşla dünyayı plastikten ve plastik atıklarından kurtarmayı amaçlıyor. Nehir Karahan, Duru Doğan, Zeynep Ekin Özkan, Nehir Gülüzar Özgök ve Defne Demirci’den oluşan ekip, Genç Başarı Vakfı’nın Genç Bizz Girişimcilik yarışmasına giderek, 200’ye yakın proje arasında başarılı oldu ve Türkiye finallerine kalmaya hak kazandı. Projelerini anlatmak üzere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyarete gelen ekip, amaçlarının Eskişehir’de yapılacak finallerde Türkiye finallerinde birinci olarak Avrupa finallerine katılmak olduğunu kaydetti. Plastiğe alternatif bir ürün geliştirdiklerini söyleyen gençler, “Plastik yüzyıllarca doğada kaybolmuyor ve önemli bir çevre sorunu yaratıyor. Amacımız bunun yerine geçen bir ürün ortaya çıkarmaktı. Biyoplastik adını verdiğimiz bu ürün tamam bitkisel bir buluş. Saf su, nişasta, bitkisel gliserin ve sirkeden imal ediyoruz. Bu ürün 11 ayda doğada çözünüyor. Çevresel hiçbir zararı bulunmuyor. Hatta gübre olarak bile kullanılabiliyor” ifadelerini kullandı.
    Gençlerin buluşundan oldukça etkilenen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sizlerin başarısı bizi gururlandırıyor. Türkiye finallerinde de başarılı olacağınıza inanıyorum. Sizleri kutluyorum. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow