hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaisalı'da ‘strese inat doğada hayat’ yürüyüşü

    Karaisalıda ‘strese inat doğada hayat’ yürüyüşü
    expand

    Karaisalı'da ‘strese inat doğada hayat’ yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)- ADANALI doğa tutkunları ‘strese inat doğada hayat’ etkinliği kapsamında Karaisalı kırsalında 12 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
    Hem çevreyi tanımak, hem de sağlıklı bir yaşam için 'Pazar günüm yürüyüş günüm' sloganını ilke edinen Adanalı doğaseverler, her hafta sonu yaşadıkları coğrafyada bulunan yaylaları, şelaleleri ve kanyonları yürüyerek keşfediyor. Sağlıklı hayat için doğa yürüyüşü kapsamında bu hafta sonu bir araya gelen 60 kişilik doğasever grup Adana’nın Karaisalı ilçesi 700 rakımlı Kalaycılar mevkisi ormanlık alan da yürüyüş yaptı. Orman dokusu güzergâhı boyunca zaman zaman akan derenin şırıltısı, asırlık çınarlar, yöreye özgün kayın ve meşe ağaçların arasında yürüyen doğa tutkunları, mevsim nedeniyle yeni uyanan tabiatın eşsiz güzelliklerini görme fırsatı buldu. Keyif içerisinde 5 saat süren doğa yürüyüşü, Körkün ırmağı Sak pınarı kamp alanında sona erdi. Katılımcılar burada beraber yürüdükleri Çiğdem Yanık’a sürpriz bir doğum günü kutlaması yaptı. ‘Strese inat doğada hayat’ etkinliği dinlenme molasının ardından farklı bir bölgede buluşmak üzere sona erdi.
    YÜRÜ MUTLU KAL, YÜRÜ SAĞLIKLI KAL
    Yürüyüş lideri Çiğdem yanık, “Baharın gelişi, çiçeklerin açtığı, doğanın uyanışının başladığı bu günlerde doğada yürümek bizlere ayrı bir keyif verdi. “Yürü mutlu kal, yürü sağlıklı kal,” demiş Charles Dickens. Yine “İnsanoğlu için, yürümek en iyi ilaçtır” demiş Hipokrat. Gerçekten de yürümek, kişinin zihnini boşaltmasını ve rahatlamasını sağlayan sporların başında geliyor. Ciğerlerimizi dolduran bahar kokusu, güzel bir havada gerçekleşen doğa yürüyüşü ile stresten yoksun, zinde ve yenilenmiş olarak şehre geri dönüyoruz. Herkesin kendi iç huzuru için en az haftada bir kez doğada yürümesini öneriyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow