hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sonbaharın son doğa yürüyüşü

    Sonbaharın son doğa yürüyüşü
    expand

    Sonbaharın son doğa yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/KARAİSALI, (Adana), (DHA)- ADANALI doğa tutkunları yüksek rakımlı bölgelerin beyaz örtüsüne kavuşmaya başladığı günler öncesi Karaisalı kırsalında sonbaharın son doğa yürüyüşünü yaptı.
    Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü’nün (PRODOSS), düzenlediği etkinliğe katılan doğaseverler, Çatalan Barajı ve Nergizlik Barajını kuşbakışı seyretmenin yanı sıra, Çukurova’dan Kızıldağ yaylasına ve Orta Anadolu’ya ulaşan eski kervan ve göç yolların da yürümenin keyfini yaşadı. 12 kilometrelik doğa yürüyüşü bin 500 rakımlı Kızıldağ Tahtalıoluk mevkisinden başladı. Adana’da yaşayan eski beyliklerin yaylara çıkmak için kullandıkları göç yolları üzerin de bulunan Çevlik Kalesi/ne de çıkan doğa tutkunlarının yürüyüşü Göğnün keleri ve Çevlik Mahallesi rotasından Umutalanı mevkisinde sona erdi. Doğada vakit geçirmenin günlük iş stresini azaltmanın yanı sıra ruh ve beden sağlığına da iyi geldiğini belirten kulüp etkinlik lideri Hüseyin Kuşdemir, “Yapılan bilimsel açıklamalar da doğada yürümenin insanın genel sağlığı konusunda çeşitli faydalarının bulunduğu yazılıyor. Ayrıca tarihi ve doğal güzellikler içerisin de bulunan bölgemizi tanımamıza neden oluyor. Tarihte göç yolu olarak kullanılan bölgede eşsiz manzaralar eşliğinde yürüyerek sporumuzu yaparken, bedensel rahatlamanın yanı sıra ruhsal rahatlama da yaşadık" diye konuştu.
    Katılımcı Neşe Dörtgöz ise, "Bu parkurda benim istediğim her şey vardı. Doğada iniş çıkışların bulunması, tempolu yürüyüş kasların çalışmasına, ciğerlerin temiz oksijen ile dolmasına neden oldu. Bu da sağlığım için en büyük etkenlerden biri" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow