hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karataş’ta atık su denize karışmayacak

    Karataş’ta atık su denize karışmayacak
    expand

    Karataş’ta atık su denize karışmayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    M.Sefa ÜNAL/ KARATAŞ(Adana),(DHA)- ADANA'nın Karataş ilçesinde ASKİ’nin yapımına 2021’de başladığı Karataş Atık Su Arıtma Tesisi 1 yıl içinde tamamlandı ve hizmete girdi.
    Kent turizmi açısından büyük önem taşıyan Karataş ilçesinde, uzun yıllardır var olan su kirliliği ve koku problemine son vermek üzere harekete geçen ASKİ ekipleri, dünyada bilinen en ileri biyolojik arıtma sistemlerinin kullanıldığı arıtma tesisini inşa etti. Karataş Atık Su Arıtma Tesisi tasarlanırken deşarj yerinin hassas bölge olması nedeniyle çıkış su kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Membran Biyoreaktör Atık Su Arıtma Prosesi tercih edildi. Bölgede temiz çevre için büyük önem taşıyan arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle, daha önce denize akan atık sular arıtılmaya başlandı. Yapılan arıtma işlemiyle birlikte tesisin çıkış suyunun zirai sulamada kullanılabilecek nitelikte olması sağlandı. 
    Tamamlanan tesisi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 17 bin metreküp kapasiteyle hizmet veren ve kimyasal koku giderim ünitesinin de yer aldığı tesiste çalışmaları denetleyip, çıkış suyunun temizliğini kontrol etti. (DHA)

     

    FOTOĞRAFLI
      

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow