hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozan Belediyesi maske üretimine başladı

    Kozan Belediyesi maske üretimine başladı
    expand

    Kozan Belediyesi maske üretimine başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- KOZAN Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde koronavirüsle mücadele kapsamında maske üretimine başlandı.
    Koranavirüs tedbirleri kapsamında her vatandaşın kullanması gereken maskeler belediyeye ait Sosyal Yaşam Merkezi'nde üretilerek vatandaşa ulaştırılması hedefleniyor. Merkezde dikiş bilen kadınların ellerinde şekil alan maskeler dikim sonrası 170 derecelik cihazda preslenerek dezenfekte edilip paketleniyor. Yaklaşık 20 kişilik ekibin görev aldığı üretimde günlük 500 maske üretilerek ambalajlanacak. 
    Günlük 500 yıkanabilir maske üretimi yapmayı hedeflediklerini belirten Kozan Belediyesi Başkan Vekili Ömer Faruk Kaymaz, "Kozan için hayırlı bir iş yapıyorlar. Kozan için maske üretiyorlar. Maskenin özelliği yıkanabilir olması. Tek kullanımlık maskeler virüsü yayma ihtimali olduğundan yıkanabilir maske üretimine başladık. Günlük 500 üretim yapmayı hedefliyoruz. Bu virüs bitene kadar üretime devam edeceğiz. Maskeler bedava dağıtılacak. Önce sağlıkçılarımız, kamu çalışanları, emniyet, jandarma müftülük ardından halka pazar yerinde dağıtım yapacağız. Devlet millet el ile düsturu ile çalışacağız" diye konuştu. 
    Üretim yapan kadınlardan Döne Karaman, "Maske üretimi için buradayız. Çok iyi bir şey yaptığım işten keyif alarak yapıyorum. Ben 35 yıldır bu işin içindeyim şuan elimden gelse 24 saat dikim yapabilirim" dedi. 
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow