hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mimar, mühendis ve akademisyenler Kozan’a hayran kaldı

    Mimar, mühendis ve akademisyenler Kozan’a hayran kaldı
    expand

    Mimar, mühendis ve akademisyenler Kozan’a hayran kaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesindeki 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Anavarza Antik Kenti, Kozan Kalesi, 6 asırlık geçmişi olan Hoşkadem Cami, Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın daveti üzerine haftasonu Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen mimar ve akademisyenleri ağırladı.
    Türkiye’nin birçok yerinden gelen mimar, mühendis ve akademisyenlerden oluşan 30 kişilik ekip Kozan Belediye Başkanı mimar Kazım Özgan’ın ev sahipliğinde ilçenin tarihi, turistik, doğal güzelliklerini gezerek ilçeye hayran kaldı. Mimarlar, geçmişin izlerinin korunarak geleceğe aktarılması ve mimari dokunuşların ilçeyi cezbedici hale getirdiğini aktardı. 
    Atatürk Parkı, Tarihi Roma köprüsü, sosyal yaşam merkezi, Türk Büyükleri meydanı, Muhsin Yazıcıoğlu parkı, millet bahçesi, Tarihi konak ve sokaklar, Kozan Kalesi, Hoşkadem Cami'ni gezen mimar ve akademisyenler bölge halkının ürettiği yöresel ürünler satış noktasını ziyaret edip, Kozan Barajı, iskele tesisleri Düşler Alemi ve Dağılcak Tesisleri ile Kuvayi Milliye kahramanı Sehlikzade Hasan Efendi çiftliğindeki müze ve Anavarza Antik Kenti'nde de incelemede bulundular. Kozan’a yüzlerce kilometre uzaktan gelen katılımcılar, ilçenin tarihi dokusunun doğası ile turizmde cazip bir ilçe olduğunun altını çizdi. 
    TARİH VE KÜLTÜR ŞEHRİ
    Belediye Başkanı Kazım Özgan yaptığı açıklamada "Türkiye’nin birçok yerinden 30 mimar, mühendis ve akademisyen arkadaşımızı ilçemizde iki gün misafir ettik. Misafirlerimize Kozan’ın tarihi yerleri ile kültür ve doğa ile baş başa iki gün misafir ettik. Gittikleri yerlerde yaşadıkları şehirlerde Kozan’ı unutmamalarını istedik. Kozan diye bir tarih ve kültür şehrinin olduğunu bilmelerini istedik” dedi.
    MİMARLAR İLÇEYİ GEZDİ
    Mimar Berrin Birdoğan, Belediye Başkanı Özgan’a misafirperverliği için teşekkür ederek, "Gelirken ön yargılarımız vardı. Bu kadar zenginliklerle dolu bir ilçe olacağını düşünmemiştik. Tam bir medeniyetiler beşiği ve mimar dokunuşları ile şehrin tarihi yapısı korunarak doğa ile muhteşem bir kent" diye konuştu.
    Mimar Mustafa Abbasoğlu ise Kozan Kalesi ve Anavarza Antik Kenti'ne hayran kaldıklarını belirterek, “Belediye başkanın mimar olmasının kentteki değişimde önemli bir etken olduğunu gözlemledik. Kozan halkı ile yerel yönetim arasındaki bağ ile kentin sinerjisi bizlere yansıdı. Daha küçük bir Anadolu kasabası hayal ediyorduk. Tarihi ve doğası muhteşem bir zenginlik,  Akdeniz bölgesinde mutlaka görülmesi gereken bir ilçe” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow