hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite öğrencileri depremzede çocuklara moral verdi

    Üniversite öğrencileri depremzede çocuklara moral verdi
    expand

    Üniversite öğrencileri depremzede çocuklara moral verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/KOZAN(Adana),(DHA)- ADANA'nın Kozan ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, depremden etkilenen çocuklara moral vermek için eğlenceli etkinlikler düzenledi.
    Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde çok sayıda binanın yıkıldığı Gaziantep'in İslahiye ilçesinden aileleriyle ayrılan 30 çocuk, Kozan ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan akrabalarının yanına yerleşti. Psikolojileri bozulan çocuklara moral vermek isteyen bir grup üniversite öğrencisi, eğlenceli etkinlikler düzenledi. Çocuklarla oyunlar oynayan üniversite öğrencileri, palyaço elbiseleri giyip gösteri yaptı. Öğrenciler, çocuklara pamuk şeker, çikolata ve çeşitli hediyeler verdi.
    Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Gamze Nur Azgın, depremzede çocukları motive etmek için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
    'ÇOCUKLAR GÜLERSE DÜNYA GÜLECEK'
    Mersin Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Hazal Yüce ise "Biz burada bu etkinliği yaparak, çocukların yüzlerini güldürmeyi amaçladık. Çocuklar gülerse dünya gülecek. Buna inanıyor ve mücadele ediyoruz" dedi. 
    Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi Hasan Ali Bildik de “Depremden etkilenen çocuklara mutluluk ve eğlence kaynağı olmak için buradayız. Depremin yaralarını sarmaya, onlara elimizden geldiğince bir şeyler vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.
    Depremden etkilenip Kozan’a gelen afetzedelerden Süleyman Gelebek ise şöyle konuştu:
    "Allahım o günü bir daha yaşatmasın, Tüm Türkiyemiz'den Kozanımız'dan ve buraya gelerek çocuklara moral veren gençlerimizden Allah razı olsun." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow