hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana ESOB'dan Elazığ için yardım kampanyası

    Adana ESOBdan Elazığ için yardım kampanyası
    expand

    Adana ESOB'dan Elazığ için yardım kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (Adana ESOB), deprem felaketini yaşayan Elazığ'da depremzedelerin acılarını paylaşmak için başlattığı yardım kampanyasında hazırlanan koliler, Türk Kızılayı ile koordineli olarak Elazığ'a gönderildi.
    Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek'in öncülüğünde, yönetim kurulunun girişimleriyle başlatılan kampanya kapsamında birliğe bağlı odalar ve kooperatiflerin destekleriyle ilk etapta içerisinde kuru gıda maddeleri, çorap ve giyeceklerin yer aldığı insani yardım kolileri hazırlandı. Koliler, Türk Kızılayı Adana Şubesi'yle koordineli olarak Elazığ'a gönderildi. Adana ESOB Başkanı Sözütek, çetin kış koşullarının yaşandığı Elazığ'da dışarıda kalan vatandaşların yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Başkan Sözütek, "Elazığ'da meydana gelen ve can kayıplarının yaşandığı deprem felaketi tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Bu çetin kış koşullarında evleri yıkılan ve sokakta kalan vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, az da olsa yaralarını sarabilmek için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yardım kampanyası başlattık. Odalarımızın ve kooperatiflerimizin desteği ile ilk etapta hazırladığımız insani yardım kolilerini Türk Kızılayı ile koordineli bir şekilde, acil olarak Elazığ'a gönderdik" diye konuştu. 
    'KAMPANYA SÜRÜYOR'
    Yardım kampanyasının devam ettiğinin altını çizen Sözütek, şöyle konuştu: "Elazığ'daki depremzede vatandaşlarımız için birlik olma zamanı. Hava sıcaklığının eksinin altına düştüğü bu soğuk kış günlerinde dışarıda kalan vatandaşlarımız, acil olarak temel gıda maddeleri, battaniye, kışlık giysi, çorap, ısıtma cihazları ve temizlik malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacı olan malzemelerin karşılanması için birliğimize bağlı tüm odalarımızı, kooperatiflerimizi, esnaf ve sanatkarlarımız ile Adanalı vatandaşlarımızı yardım kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Elazığlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." 
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow