hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akay, STK temsilcileriyle buluştu

    Akay, STK temsilcileriyle buluştu
    expand

    Akay, STK temsilcileriyle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA'da Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kadın Dayanışma Merkezi, “Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü” nedeniyle, kadın, çocuk ve göç alanlarında uluslararası ve yerel düzeyde çalışan 25 sivil toplum kuruluşu temsilcilerini “Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliğinin Kadın Çalışmalarına Katkıları” konulu toplantı çerçevesinde bir araya getirdi.

    Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katılarak destek verdi. Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Akay, içinde bulunulan dünyada, sorunların çözümüne ulaşmak için tek başına değil, çok sayıda konu ile ilgili kişi veya kurumun çabasının gerektirdiğini kaydetti

    Örgütlü yapıların günümüz dünyasından en önemli unsurlar haline geldiğini ifade eden Başkan Akay, özgür birey, örgütlü toplum ve demokratik devletin bir bütün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

    “Devlet olmazsa örgütlü toplum olmaz. Örgütlü toplum olmazsa özgür birey olmaz. Özgürlüğün olmadığı yerde devlet demokratik olmaz. Bu değerleri bir bütün olarak tamamlamak için örgütlü yapıların öncelikli olarak güçlendirilmesi gerekiyor. Bu aslında bireyi de özgürleştirecek, devleti de demokratik hale getirecektir. Demokratik devlet ise karar mekanizmalarında konunun paydaşlarının ortak olduğu çözümlere ulaşmak demektir.”

    Kolay çözüme ulaşmak için işbirliği içinde çalışılması gerektiğine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Belediye ve sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Çalışmaları birbirimize rakip olmadan destek vererek sürdürürsek çok ciddi sinerji yaratır ve çok daha kolay çözümlere ulaşırız. Bu konuda işbirliğine hazırız. Bir kez daha Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Gününüz'ü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

    ORTAK HAREKET NOKTALARI İRDELENDİ

    Daha sonra Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü kapsamında gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliğinin Kadın Çalışmalarına Katkıları” konulu toplantıya geçildi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yerel yönetimlerle birlikte hareket etmesinin öneminin ve kadın çalışmalarına olan katkılarının konu edildiği toplantıda, belediyelere düşen görevlerle sivil toplum kuruluşlarına düşen görevlerin gerçekleştirilmesi aşamasında ortak hareket edebilecekleri yollar tartışıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow