hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKDEV, Atatürk’ü andı

    AKDEV, Atatürk’ü andı
    expand

    AKDEV, Atatürk’ü andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ATATÜRK Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV), Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı Şişli’deki evin kütüphanesinde anma etkinliği düzenledi.
    AKDEV, Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı Şişli’deki evin kütüphanesinde anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Dilan Derneği Başkanı Havva Güray, geleneksel el sanatları öğretmeni Emine Orhan, gönüllü eğitimci Melisa Perk, aralarında engelli öğrencilerin de bulunduğu bir grup genç katıldı. Etkinlikte konuşan Karyaldız, “Atatürk kurtuluşun ilk meşalesini 19 Mayıs’ta Samsun’dan yaktı. Biz de AKDEV olarak oradan aldığımız Türk bayrağını Amerika’daki Türk yürüyüşünde vatanseverlerimizle birlikte gururla taşıdık” dedi.
    ‘DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN PAŞAM’
    Atatürk’ün, ‘Doğum günüm’ dediği için 19 Mayıs’ın ayrı bir önemi bulunduğunu anlatan Karyaldız, “Atatürk bayrağını ve milletini çok severdi. Bu yüzden gençlere adadığı 19 Mayıs bir milattır. Türk milletinin şerefini temsil eden Türk bayrağına, gönüllerin yanında yasalarda da gereken değeri veren Atatürk, gençlere çok önemli öğütler vermiştir. Bugün gençlerle seni anmaya geldik, 19 Mayıs doğum günün kutlu olsun Paşam" ifadelerini kullanarak pastadaki mumları üfledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow