hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATM başında dolandırıcılık ve yankesicilik uyarısı

    ATM başında dolandırıcılık ve yankesicilik uyarısı
    expand

    ATM başında dolandırıcılık ve yankesicilik uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anıl ATAR-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)- ADANA’da polis, banka ve ATM'de işlem sırasında yaşanan dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı vatandaşları uyarıp, bilgilendirici broşür dağıttı.
    İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, banka işlemleri sonrası ve ATM işlemleri sırasında artan dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşı mücadele başlattı. Ekipler, kentte ATM'de işlem yapanları; dolandırıcı ve yankesicilere paralarını kaptırmaması için uyarıp, bilgilendirici broşür dağıttı. Ayrıca polis, çekilen paraların otomobilde bırakılmaması ve dolandırıcıların yöntemleri konusunda da uyarılarda bulundu. Polis uyardığı Gönül Adıgüzel, daha önce çantasını bir kapkaççıya çaldırdığını anlatıp, “Polisimiz, çantamızı korumamız ve ATM'de yardımcı olmak isteyenlere karşı bizi uyardı. İnsanoğlu bazen unutuyor. Uyarıların ardından bir daha unutmayacağız inşallah” diye konuştu.
    Bir süre önce bankamatikte kartını unuttuğunu belirten Hazal Aşkım ise, “Hemen müşteri hizmetlerini arayıp, kartımı iptal ettirmiştim. Ekipler de yabancılara şifremizi söylemememiz ve yardım istemememiz gerektiğini söylediler. Çok doğru bir uyarı. Bundan sonra da daha dikkatli olacağız” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow