hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Karalar, Adanalılar adına İzmir’de

    Başkan Karalar, Adanalılar adına İzmir’de
    expand

    Başkan Karalar, Adanalılar adına İzmir’de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşanan deprem sonrası oluşan felaketten etkilenen vatandaşlara destek olmak ve arama-kurtarma ekiplerini denetlemek için İzmir’e gitti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım malzemelerinin yola çıktığını kaydeden Başkan Karalar, can kaybının artmamasını dilediklerini ifade etti.
    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İzmir’de yaşanan deprem sonrası oluşan felaketten etkilenen vatandaşlara destek olmak ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bölgede çalışan arama-kurtarma ekibini denetlemek amacıyla İzmir’e gitti. Başkan Karalar, İzmir’e gönderilmek üzere 3 büyük jeneratör, ısıtıcı, mobil tuvalet, bin adet battaniye, gıda kolisi, çadır ve hijyen kiti göndereceklerini, malzemelerden bir kısmının yola çıkarıldığını, tek dileklerinin can kaybının artmaması olduğunu ifade etti.
    ‘SEFERBER OLDUK’
    İzmir İl Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen ve görev bölümü yapılan toplantının ardından çöken binaların bulunduğu noktalarda inceleme yapan Başkan Karalar, “Deprem ülkesi olduğumuz bilinirken bazı binaların zayıf yapılmış olması çok üzüntü verici. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, diğer belediyelerle birlikte seferber olduk. Hem ihtiyaçların giderilmesi adına, hem de arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerimizi desteklemek için İzmir’deyiz. Enkazdan insanların sağ çıkarılması, çok dikkatli çalışılması gereken ve uzmanlık isteyen bir iş” dedi.
    ‘OMUZ OMUZAYIZ’
    Adanalılar adına İzmirliler'e destek için geldiklerini belirten Başkan Karalar, “İzmir’de siyasi parti ayrımı yapılmaksızın, yaraları sarmak için çaba gösteriliyor. Uzman ekiplerin tek amacı enkaz altından bir canı daha sağ çıkarmak. Burada herkes dayanışma için var ve omuz omuzayız. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deneyimli bir başkan. Depremin ilk anından itibaren doğru müdahaleler yaptı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow