hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Sözütek'ten yılbaşı alışverişi uyarısı

    Başkan Sözütekten yılbaşı alışverişi uyarısı
    expand

    Başkan Sözütek'ten yılbaşı alışverişi uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, yılbaşı alışverişi yapacak vatandaşları, fırsatçılara karşı uyardı. 
    Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, yılbaşı gecesi tüketilmek üzere satışa sunulan gıda ürünleri, kaçak ve sahte alkollü içecekler konusunda vatandaşları uyardı. Merdiven altı gıda ve sahte alkol üretiminin yılbaşı öncesinde hız kazanabileceğini hatırlatan Sözütek, vatandaşların gıda ve içecekleri alırken dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Sağlıksız koşullarda, hijyen kurallarından uzak, üretimi ve satışı yapılan gıda ürünleri ile sahte ve kaçak içkideki tehlikeye dikkat çeken Sözütek, "Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan kuru yemiş, pasta ve şarküteri ürünleri ve alkollü içeceklerde merdiven altı üretime dikkat etmeliyiz. Yılbaşını fırsat bilenler, sağlıksız koşullarda ürettikleri ürünleri ucuz fiyattan piyasaya sürerek vatandaşın gözünü boyuyor. Vatandaşlarımız, üç kuruş para kazanma uğruna halkın sağlığıyla oynayan fırsatçıların tuzağına düşmemeli, değerinin altında fiyatlardan piyasaya sürülen gıda ürünleri  ve alkollü içeceklere itibar etmemelidir" dedi.
    Merdiven altı üretim ve kayıt dışı satışlara karşı denetimlerin arttırılması için yetkililere çağrı yapan Sözütek, “Kaçakçılar her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı kutlamaları nedeniyle piyasalarda yaşanacak hareketliliği fırsat bilerek sağlıksız gıda ürünleri ile sahte, kaçak alkollü içecekleri piyasaya sürmek için fırsat kolluyor. Kaçak, sağlıksız gıda ürünleri ve alkol üretimi yüzünden, devlet milyarlarca lira vergi, vatandaşlarımız sağlığını ve hayatını kaybederken, esnaflarımızın da kazancı düşüyor” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow