hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilgiç: İstihdam seferberliği sosyal meseledir

    Bilgiç: İstihdam seferberliği sosyal meseledir
    expand

    Bilgiç: İstihdam seferberliği sosyal meseledir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, “Çalışanların evine ekmek götürmesi, işvereninde işçi istihdam etmesi sebebiyle bu seferberlik bir sosyal meseledir” dedi.
    Borsa meclisinde konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, istihdamın arttırılmasının Türkiye'nin geleceğini yatırım olduğunu söyledi. Bilgiç, "İstihdama yönelik ciddi teşvikler verildi. Bu teşvikler sanayicilerimizi ve tüm işverenlerimizi rahatlattı. İnsanlarında evine ekmek götürmek için çalışmaya yani işe ihtiyacı var. Biz burada üretmeye devam ediyoruz. Tüm işverenlerin bu tarihi imkanlardan, fırsatlardan yararlanmasını arzu ediyoruz. Bir işçi bile alarak istihdamımızı artırma arzusundayım. İstihdam artırılması işimizin gelişmesine, üretimin artmasına ve büyümesine vesile olurken Türkiye’ninde geleceğinede yatırım yapmış oluruz” dedi.
    Mecliste ayrıca Borsa Akademik Danışmanı Prof. Dr. Selçuk Çolak, Yeni İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında borsa meclis üyelerine ‘İstihdama Ücret Desteği’, ‘SGK Primine, Vergisine Destek’, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’, ‘Asgari Ücret Desteği’, ‘Düzenli Ödemeye 5 Puanlık Devamlı Destek’, ‘Kalkınmaya İlave Destek’, ‘Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği’ ve ‘İhtiyaca Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek’ gibi istihdam teşviklerine ait sekiz maddelik bir sunum yaparak bilgi verdi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow