hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerine 'Poster Ödülü'

    ÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerine Poster Ödülü
    expand

    ÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerine 'Poster Ödülü'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri, Türk Eczacılar Birliği Gençlik Komisyonu (TEBGK) tarafından düzenlenen Türkiye’deki eczacılık öğrencilerinin katıldığı TEBGK 2. Ulusal Kongresi’nde “Okul Öncesi Çocuklarda Sağlık ve Eczacılık Alanında Bilgilendirme” başlıklı poster çalışmaları ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
    Sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında Doç. Dr. Fatma Aydınoğlu danışmanlığındaki Eczacılık Fakültesi öğrencileri Abdülmüttalip Gökçeoğlu, Merve Durgunlu, Nisa Dursak, Mehmet Erbay, Neziha Eren, Kübra Gönbe, Gizem Gül ve Göksu Eylül İlkar okul öncesi yaş grubunu bilgilendirmek amacıyla, ilaç, sağlık ve benzeri konularda resimleri içeren “Açılın Ben Eczacıyım” isimli boyama kitabını tasarladı. Boyama kitabının tasarlanması aşamasında, ÇÜ Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinin görüş ve katkılarını alan öğrenciler boyama kitaplarını ÇÜ Anaokulunda gerçekleştirdikleri oyun halindeki sunum sonrasında boyama kalemleriyle miniklere hediye etti.
    Bu etkinliğin ardından Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf Öğrencileri Kübra Gönbe ve Merve Durgunlu, “Okul Öncesi Çocuklarda Sağlık ve Eczacılık Alanında Bilgilendirme” başlıklı projelerini, TEBGK 2. Ulusal Kongresi’ nde poster bildirisi olarak sundu. İlgili çalışma, Kongre Bilimsel Kurulu tarafından Poster Üçüncülük Ödülü’ne layık görüldü. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow