hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Havalimanı'nda yer teslimi yapıldı

    Çukurova Havalimanında yer teslimi yapıldı
    expand

    Çukurova Havalimanı'nda yer teslimi yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- ADANA ile Mersin'in dünyaya açılan kapısı olacak Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılabilmesi için beklenen son imza atıldı. DHMİ ile ihaleyi kazanan Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi arasında yer teslimi sözleşmesi imzalandı.
    DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi adına Süleyman Kuzova arasında bugün yatırımın yer teslimine ilişkin son sözleşme de imzalandı. Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi yatırımın mimari projelerini hazırlamak üzere çalışmalarına devam edecek. Ortak Girişim önümüzdeki günlerde yatırımın temelini atacak. Yapılan planlamalara göre, birinci etap yatırımların tamamlanmasıyla havalimanı 2.5 yıllık çalışma sonrasında Haziran 2023’e kadar vatandaşın hizmetine sunulacak. Ortak Girişim yatırımı 25 yıl işlettikten sonra devlete devredecek.
    'YATIRIMI ÜSTLENMEKTEN GURUR DUYUYORUM'
    Ortak Girişim grubu adına açıklama yapan Süleyman Kuzova, "Çukurova'yı hava yolu taşımacılığında önemli bir kavşak haline getirecek olan havalimanı hem bölgenin hem de Türkiye’nin bütünsel kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Böyle önemli bir yatırımı üstlenmekten büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan'a ve DHMİ Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin'e teşekkür ediyorum" dedi.
    İHALEDE YOĞUN REKABET YAŞANMIŞTI
    Uluslararası ihalede 7 adet firma- firma ortak girişimi rekabet etmişti. İhaleyi, 147'nci turun sonunda Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi, DHMİ’ye 25 yıllık işletme süresi karşılığında sunduğu 297,1 milyon avro+KDV ve 3 etapta tamamlanması planlanan havalimanına 155 milyon avroluk yatırım yapmayı taahhüt ettiği teklifi ile kazanmıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow