hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güçler Adana için birleşiyor

    Güçler Adana için birleşiyor
    expand

    Güçler Adana için birleşiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın ‘her alanda üreten belediyecilik’ anlayışını hakim kıldığı Seyhan Belediyesi, kentteki üniversitelerin bilimsel üretimini topluma yansıtacak işbirliğini yaşama geçiriyor.
    Kurduğu kompost gübre tesisi, dikimevi ve boya atölyesiyle Seyhan Belediyesi’ni üreten belediye haline getiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret etti.
    ÇÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Selçuk Çolak ve Teknokent Genel Müdürü Osman Kara ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunup, Girişimcilik Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Akay, üretimin önemine vurgu yaptı.
    Adana’nın Türkiye’nin tarım ve sanayideki kalkınma hamlesinin öncülüğünü yaptığını anımsatan Başkan Akay, “Adana 30-40 yıl önce Türkiye’nin ilk üç büyük kenti arasındaydı. Ancak ne yazık ki şu an 17’nci sıraya kadar geriledi. Adana’yı yeniden üreten bir kent haline getirmek zorundayız. Bunun için bilim ve teknolojideki gelişmelere uyum sağlamak,  çağı yakalamak, hızla değişen dünyada istihdam sağlayacak, katma değeri yüksek alanlara yönelmek zorundayız” dedi.
    BİLİMSEL ÜRETİMİ TOPLUMA YANSITACAK İŞBİRLİĞİ
    Seyhan Belediyesi olarak her alanda üretime odaklandıklarını dile getiren Başkan Akay, üniversitelerdeki bilimsel üretimi topluma yansıtacak çalışmaları yaşama geçirmek istediklerini kaydetti. Başkan Akay, “Her şey çok hızlı ilerliyor. Artık en büyük zenginlik bilgi zenginliği. Bu bilgi zenginliğinin uygulamaya geçmesi lazım. Bunu hiçbir kurumun tek başına yapma şansı yok. Böyle bir zamanda bizim işbirliklerine, birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Üniversitelerimiz çok ciddi çalışmalar içerisinde, büyük ölçüde onlardan yararlanacağız. Bu çalışmaları topluma yansıtmak da bir ölçüde belediyelerin görevi. Biz, o anlamda üniversiteyle şehri birleştirmek, bilgileri birleştirmek, kaynakları birleştirmek konusunda çalışma yapıyoruz” diye konuştu.
    2017’DE BAŞLAYAN İŞBİRLİĞİ DAHA İLERİ SEVİYEYE TAŞINACAK
    Teknokent ve Adana Girişimcilik Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Selçuk Çolak ise merkezde Seyhan Belediyesi ile 2017’den bu yana süren işbirliğini geliştirip daha ileri seviyeye taşıyacaklarını ifade etti. Prof.Dr. Çolak, “Adana Girişimcilik Merkezi, ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında Adana’daki ilk proje. Proje ortakları arasında Seyhan Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Bilgi, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de var. Derdimiz bütün kurumları Adana için birleştirmek. Hepimiz gelip geçiciyiz. Bu süreçte, Adana için neler yapabileceğimize bakıyoruz. Adana Girişimcilik Merkezimiz’de girişimcileri eğitimlerden geçiriyoruz. Yatırımcı karşısına çıkarıp onlara yatırım konusunda, şirketleşme konusunda destek olmaya, yol göstermeye çalışıyoruz. Yani Adana’nın potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow