hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'na arsa tahsisi

    Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfına arsa tahsisi
    expand

    Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'na arsa tahsisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can ÇELİK/ADANA, (DHA)- ADANA'da Çukurova Belediyesi, bünyesinde bulunan 15 bin 224 metrekarelik arsayı Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'na bugün imzalanan sözleşmeyle 49 yıllığına tahsis etti.
    Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ve çok sayıda alevi dernek temsilcisi katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Soner "Bu anlayışın Türkiye'nin bütün beldelerinde, ilçelerinde, illerinde ve büyük şehirlerinde yerleşmesi gerektiğine inanıyorum. Bütün inançlara eşit mesafede, saygılı ve ayrımcılık yapmayan, bölmeyen, ötekileştirmeyen bir anlayışla belediyelerin yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz değerli canlara çok teşekkür ediyorum. 5 yıllık görev sürecimiz boyunca hakikaten her zaman dimdik yanımızda oldunuz. Birçok projemize destek oldunuz. Bize de düşen alevi canların yanında olmaktır" dedi. 
    'YENİ BİR CEM EVİ YAPILACAK'
    Yakın bir zamanda kentin merkezi yerlerinden biri olan Kenan Evren Bulvarı üzerinde de bir cemevi yaptıracaklarını söyleyen Çetin, şöyle konuştu:
    "Uzun süredir yapımı devam eden ülkenin en büyük kültür merkezi ve cemevlerinden biri olan Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı'nın binasının çok kısa süre içinde tamamlanıp hizmete açılacağının sözünü vermiştik sizlere. Görevi teslim aldıktan sonraki 7'nci ayımızda bu açılışı hep birlikte yapmıştık ve bu güzel adımı attığımız için hep birlikte büyük mutluluk yaşadık. Türkiye'deki bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptığı gibi biz de cemevlerini ibadethane olarak kabul etme yönünde meclis kararımızı aldık. O günden sonra cemevinin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. Kentimizdeki birçok cemevine de aynı şekilde destek olduk. Şimdi bununla yetinmeyerek güzel bir mevkide bulunan Kenan Evren Bulvarı'ndaki yerimize de yeni bir cemevi yapmaya karar verdik. Siz değerli canlarımıza ne yapsak azdır. 14 bin metrekare diye öngördüğümüz arsayı biraz daha büyüterek sizlere sunuyoruz. İleride buraya bir de kreş yaparak sizlerle birlikte yürüteceğimize inanıyorum. Umarım birlikte daha güzel çalışmalara da imza atarız. Hepimize hayırlı olsun."
    Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ise Çukurova Belediyesi'nin bu tahsisinden dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayarak " Çukurova Yılmaz Güney'in, Yaşar Kemal'in memleketi. Çukurova Belediye Başkanı da Yaşar Kemal'in Anadolu efsanelerindeki karakterler gibi bütün imkanlarını hizmet için kullanmaya çalışıyor. Ben yerel yöneticilerin bu konudaki tavrının Türkiye'nin toplumsal barışı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yıllardır birlikte yaşamanın ne kadar değerli olduğunu söyleyen bir toplumuz. Asıl olan insandır. İnsan hakları üzerindeki taleplere cevap veren yerel yöneticileri kutluyorum. Bugün de bunu yaşıyoruz. Başkan Soner Çetin, bugün Çukurova'da yaşayan Alevilerin gönlüne girmeyi başarmıştır. Sadece bu hizmetiyle değil öncesinde de yanımızda oldu. Bu hareketin ülkeye örnek olmasını diliyorum" diye konuştu. İmza töreninin ardından Soner Çetin vakıf yöneticileri tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow