hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkut: Buğday taban fiyatı en az 8 TL olmalı

    Korkut: Buğday taban fiyatı en az 8 TL olmalı
    expand

    Korkut: Buğday taban fiyatı en az 8 TL olmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, buğdayın üreticiye 6,11 liraya mal olduğunu, taban fiyatın, maliyet enflasyonuna karşı en az 8 lira olması gerektiğini belirtti.
    TMMOB ZMO Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, yaklaşan buğday hasadı öncesinde açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde buğday üretiminin yapılabildiğine dikkat çeken Korkut, ekmeğin hammaddesini oluşturması bakımından buğdayın oldukça önemli bir ürün olduğunu söyledi. Korkut, buğday hasadının ilk olarak mayıs ayında Çukurova’da başladığını, bu nedenle Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıklayacağı fiyatın tüccarın alım fiyatında belirleyici olacağını söyledi.
    ‘TMO GEÇ KALMAMALI’
    Üreticinin zarar görmemesi için TMO’nun bir an önce buğday fiyatını açıklaması gerektiğini kaydeden Korkut şöyle konuştu:
    “Girdi maliyetleri 2021 yılına göre neredeyse 3 katına çıkmış durumda. Ortaya çıkan ciddi maliyet artışının karşılanması, buğdayın satış fiyatından elde edilecek gelire bağlıdır. Dolayısıyla TMO’nun açıklayacağı fiyat bu sene çiftçiler açısından çok kritik. TMO fiyat açıklamakla yetinmemeli, önemli miktarda buğday da satın alarak fiyat oluşumuna doğrudan müdahil olmalıdır. TMO geç kalmamalı. Çiftçilerin buğday üretimini devam ettirebilmesi için desteklere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyar hale geldi. 2022 yılında buğdayın kilogram maliyeti 6,11 TL. Çiftçilerin buğday üretimine devam edebilmeleri için buğdayın kilogram fiyatı en 8 TL olmalıdır.” (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow