hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öldürülen kadınlar fidanla yaşatıldı

    Öldürülen kadınlar fidanla yaşatıldı
    expand

    Öldürülen kadınlar fidanla yaşatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yapımına başlanan 'Kadın' temalı parkta öldürülen kadınları temsilen fidan dikildi. 
    'Kadın' temalı parkta kadınlarla sohbet eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, milletvekilleri ile birlikte öldürülen kadınları temsilen fidan dikti. Etkinliğe Başkan Akay'ın yanı sıra CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları Oruç, Gürselpaşa Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çapar, kadın derneklerinin başkan veya yöneticileri, Kadın Dayanışma Merkezi'nde bulunan kadınlar, STK’ların kadın temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı. 
    Kadına yönelik şiddetin arttığına dikkati çeken Başkan Akay, "Kadınlar Günü etkinliğini, şiddeti ve kadına yönelik olumsuzlukları çözmek üzere bir anma etkinliği olarak değil, kadınlarla daha güzel bir dünyada güzel günler oluşturmak amacıyla yapmak isterdik. Umarım bu sorunları geride bırakır ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir anma değil bir kutlama etkinliğine dönüştürmeyi başarabiliriz" dedi.
    Fidan dikme etkinliğiyle öldürülen kadınların anısına sembolik bir 'yaşatma' yaptıklarını anlatan Başkan Akay, "Umuyorum, sadece ağaçları değil bütün kadınlarımızı bütün insanlarımızı güzel yaşatmanın yolunu önümüzdeki süreçte hep birlikte buluruz. Ben bu günlerin geleceğine inanıyorum. Duyarlılığınız için teşekkür ediyor, başta kadınların olmak üzere ve tüm insanların mutlu huzurlu güzel yaşadığı bir dünya diliyorum" diye konuştu. 
    8 MART'TA '1000 KADIN KOROSU' KONSERİ 
    Başkan Akay, etkinliğe katılan herkesi Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen '1000 Kadın Korosu' konserine davet etti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde saat 16.00’da başlayacak konser, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek.  şiddete, istismara, ayrımcılığa ve eşit olmayan kadın-erkek yaşam koşullarına dikkat çekmek için düzenlenen konserin şefliğini de meclis üyesi ve müzik öğretmeni Filiz Bahadırlı yapacak. Konser tüm Adanalılara açık olacak. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow