hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otizmli yüzücü, İlayda’nın polis sevgisi

    Otizmli yüzücü, İlayda’nın polis sevgisi
    expand

    Otizmli yüzücü, İlayda’nın polis sevgisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can ÇELİK-Yaşar SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA’da otizm hastası ve aynı zamanda profesyonel yüzücü İlayda Sayın (22), kentteki yunus ekipleri ve özel harekat polisleriyle buluştu. Mutluluğu gözlerinden okunan Sayın, “Polis abilerim ve ablalarımla bir araya geldiğim için çok mutluyum. Bütün polisleri çok seviyorum” dedi.
    Doğuştan atipik otizm hastası olan İlayda Sayın, ailesinin de yönlendirmesiyle 7 yaşında yüzme sporuna başladı. Serbest, kelebek, kurbağa, karışık stillerde Akdeniz Bölge birincisi olan Sayın’ın aynı zamanda Türkiye birinciliği de bulunuyor. Çocukluğundan beri polislere olan sevgisi başlayan İlayda, Adana’da her hafta polisleri ziyaret ediyor. Son olarak yunus ekipleri ve özel harekat timleriyle bir araya gelen İlayda’nın mutluluğu gözlerinden okundu. Polis memurlarının verdiği hediyeleri alan İlayda, daha sonra yunus polislerinin kullandığı motosikleti inceledi.
    ‘BÜTÜN POLİSLERİ ÇOK SEVİYORUM’
    Hayatı çok sevdiğini, her gün 1 buçuk saatte 2 bin 800 metre yüzerek güne başladığını belirten İlayda, “Çok mutluyum. Bugün polisler bana araba, kırmı tişört, yunus polis kıyafeti ve anahtarlık hediye etti. Bisiklete de bindim. Bugüne kadar ejder, kirpi, amazon, shortland, kobra 1, kobra 2, motosiklet gibi polis araçlarına bindim. Hiç de korkmadım. En çok ejderi sevdim. Bütün polisleri çok seviyorum” dedi.
    İlayda daha sonra polislerle hatıra fotoğrafı çekildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow