hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan aşevlerinde kapasite büyüyor

    Seyhan aşevlerinde kapasite büyüyor
    expand

    Seyhan aşevlerinde kapasite büyüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- SEYHAN Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin faydalanabilmesi için başlatmış olduğu aşevleri hizmetinde ulaşılan kişi sayısının artırılması için Hanedan Mahallesi’nde günde 5 bin porsiyon yemek üretebilecek mutfak kurulması için çalışma başlattı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, yardımlaşma anlayışıyla, temel bir ihtiyaç olan yemek ihtiyacının giderilmesi için daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
    Seyhan Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahiplerinin faydalanabilmesi için başlattığı aşevi hizmetinde kapasite artırılarak sürdürülüyor. İhtiyaç sahipleri, Bey, Şehit Fatih Yeniay ve Fatih Mahallesi Aşevlerinde, Kocavezir ve Fevzipaşa Mahallelerinin muhtarlık binalarının önünde yemek dağıtımı yapılıyor. Belediyenin günde 300 porsiyon yemek dağıtımının yapıldığı aşevi hizmetinde kapasite artırımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.
    “SOSYAL VE EKONOMİK ŞARTLAR BUGÜN İÇİN YARDIMI GEREKLİ KILIYOR”
    Yardımlaşma anlayışıyla, temel bir ihtiyaç olan yemek ihtiyacının giderilmesi için daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başkan Akay, “imkanlarımız ölçüsünde Seyhan’da kimsenin aç veya açıkta kalmaması amacıyla başlattığımız aşevi hizmetini geliştiriyoruz. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimiz şu an için 2 aşevinde uygun ortamda yemeklerini yiyebilmektedir. Ayrıca Kocavezir’de kurduğumuz sofrada “Kimsesizler” de sıcak yemek ikramımızdan faydalanıyor. 4 değişik alanda kurulan dağıtım merkezlerine gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlar aldıkları yemekleriyle çocuklarının karnını doyuruyor” diye konuştu.
    SEYHAN’A 5 BİN KİŞİYE YEMEK ÜRETEN DEV MUTFAK YAPILIYOR
    Halkın yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için çaba harcadıklarını aktaran Başkan Akay, aşevi hizmetinde talebin yüksek olduğunu kaydederek, “Bu çerçevede 5 bin kişilik yemek çıkarabilecek büyük bir mutfağı Seyhan’a kazandırmak için çalışmalara başladık. Hanedan Kültür Merkezi’nde yapılacak mutfağı hizmete alıp, ulaştığımız ihtiyaç sahibi birey sayısını yükseltmek istiyoruz.  Onların en temel ihtiyacını karşılarken, bir yandan da kalıcı çözüm için üretimi ve üreteni destekliyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow