hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan Meclisi'nde deprem önlemleri konuşuldu

    Seyhan Meclisinde deprem önlemleri konuşuldu
    expand

    Seyhan Meclisi'nde deprem önlemleri konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediye meclisinin Kasım ayı 3'ncü oturumunda deprem konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Akif Kemal Akay, deprem öncesi önlemler kapsamında riskli binalar için kentsel dönüşüm, çocukları bilgilendirmek için simülatör ve halkı bilgilendirici çalışmalar yaparken, deprem sonrası için de ilk etapta ilçenin 3 yerinde uydu çadır kentler kurulması için işlemlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

    Seyhan Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantılarının 3'üncü oturumu gerçekleştirildi. Meclis üyeleri İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle üzüntülerini ve başsağlığı mesajlarını iletirken Seyhan’da yapılması gereken çalışmalara değinildi. Depremin bir doğa olayı olduğunu anımsatan Başkan Akif Kemal Akay ise belediyenin henüz İzmir depremi olmadan Ekim ayında deprem öncesi ve sonrası için planlanan önlemleri almaya başladığını kaydetti.
    SEYHAN’DA YAPI STOKUNUN CİDDİ BÖLÜMÜ RİSKLİ
    Seyhan’da yapı stokunun ciddi bölümünün çok eski ve depreme dayanıksız olduğunu belirten Başkanı Akif Kemal Akay şöyle konuştu:
    “Seyhan’da mühendislik hizmeti almamış yapıların dönüşümü için bazı bölgelerde ortak çalışacağımız Adana Büyükşehir Belediyesi ve devlet yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Depreme dayanıksız binaların yenilenmesi için kentsel dönüşüm konusunda ısrarcıyız. Bunun dışında bilgilendirme ve eğitime önem veriyoruz. Yapıcı öneriler içinde yer alan çocukların eğitimi için bir deprem simülatörü düşünüyoruz. Ev alırken, bina yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini halkımıza anlatacak, bilinç düzeylerini yükselteceğiz.”
    3 BÖLGEDE GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ KURULUYOR
    Deprem öncesi tedbirlere büyük önem verdiklerini aktaran Başkan Akay, "Mevcutta olası depremin ardından halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak güvenli bir şekilde toplanabileceği, fiziksel tehlikesi bulunmayan 48 nokta deprem toplanma alanı olarak tespit edildi ve bu yerler Seyhan Belediyesi'nin resmi internet sayfasından duyuruldu. Deprem sonrası için fiziksel tehlikesi bulunmayan alan sayımızı artırmak için çalışmalar sürüyor. Ayrıca deprem sonrası birisi, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki boş olan olmak üzere ilk etapta 3 bölgede geçici barınma merkezleri yani Uydu Çadır Kentler kuruluyor. Bu konudaki çalışmalar Ekim ayında başladı. jeneratörü, su deposu olan bir çadır uydu kent şeklinde geçici barınma merkezlerimiz olacak. Buralarda sıcak yemek ve her türlü ihtiyaç için altyapı hazırlanıyor" dedi. 
    SEYYAR MUTFAK VE İLETİŞİM KONTEYNERI HAZIRLANIYOR
    Geçici barınma merkezleri projesi hakkında bilgi veren Akay, "Çadır gibi tüm ihtiyaçlar için görüşmeler yapıldı, iş ve işlemler sürüyor. Ayrıca bu geçici barınma merkezinde her türlü sağlık hizmeti verilebilmesi için altyapı hazır olacak. Adana Emniyet Müdürlüğü ile daha önce yaptığımız görüşme çerçevesinde, deprem gibi afetlerde iletişimin aksamaması için Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte iletişim konteynırı çalışmamız da sürüyor. Seyyar mutfak hazırlanması gibi tüm ihtiyaçlar için gerekli girişimler yapıldı ve yakın zamanda istemememize rağmen, kötü senaryo için hazır durumda olacağız” diye konuştu,
    Başkan Akif Kemal Akay’ın bilgilendirmesinden sonra meclis üyeleri gündemdeki maddeleri değerlendirerek karara bağladı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow