hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan'da Dünya Kadınlar Günü etkinliği

    Seyhanda Dünya Kadınlar Günü etkinliği
    expand

    Seyhan'da Dünya Kadınlar Günü etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın emeğinin değerine olan farkındalığı artırmak için düzenlenen etkinliklerde farklı etnik kimliğe sahip kadınlar bir araya geldi.
    Kadın Dayanışma Merkezi ve SGDD-ASAM iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın emeğinin değerine olan farkındalığı artırmak amacıyla Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Farklı etnik kimliklere sahip kadınlar bu etkinliklerde buluştu. Etkinliğe katılanlar, Kadın Dayanışma Merkezi’ndeki Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) PEP Programı kapsamındaki proje katılımcıları tarafından üretilen ürünlerin sergisini görme fırsatı buldu.
    Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezinin ‘Makromeden Anahtarlık Yapımı Atölyesinde ise kadınlar birlikte üretmenin keyfini yaşadı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin ‘Mesleklerin Cinsiyeti Yoktur’ etkinliğinde ise çocuklar, cinsiyetlerinin, hayallerinin önüne geçemeyeceğine dair farkındalıklarını artırdı, oyunlarla eğlendi.
    Kurumların çalışmalarını tanıttığı, beslenme ve sağlıkla ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı stantlara ise ilgi fazlaydı.
    Kadın Dayanışma Merkezi Kadın Korosu ve Al Farah Çocuk Korosu, çok dilli şarkılar ile tüm katılımcılara müzik şöleni yaşattı.
    Kadınların Dünya Kadınlar Günü dilekleri ise; savaşın, şiddetin son bulması, emeklerin sömürülmediği daha iyi yarınların olmasıydı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow