hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’da parklara sosyal mesafeli bank yerleştiriliyor

    Seyhan’da parklara sosyal mesafeli bank yerleştiriliyor
    expand

    Seyhan’da parklara sosyal mesafeli bank yerleştiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Covid-19 salgınındaki normalleşme sürecine geçişle birlikte halkın kullanımına açılan parklarda daha önce kaldırılan banklar sosyal mesafeli olarak yeniden yerleştiriliyor.
    Koronavirüs önlemleri göz önüne alınarak başlatılan normalleşme süreci çerçevesinde Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sosyal mesafeye uygun bankları, parklara yerleştirmeye başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Adana Valiliği'nin kararları dikkate alınarak hayata geçirilen uygulamayla, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde tasarlanan banklar, bireylerin birbiriyle temasını önleyecek şekilde daha önce söküldükleri parklara yeniden takılıyor. Banklar iki kişinin arasında bir metre mesafe olacak şekilde kullanım olanağı sunuyor.
    ÇİM VE ÇİÇEK BAKIMI HIZLANDI
    Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, halkın parklarda kaliteli zaman geçirebilmesi için çim, çiçek ve ağaçların bakımını sürdürüyor. Ziraat mühendisinin denetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda görsellik, doğaya zarar vermeme, çiçek ve ağaçların doğal büyüme sürecine uygun bakımı ve süreklilik kriterleri dikkate alınıyor. Seyhan'da bulunan 96 mahalledeki yaklaşık 250 parkta bakım ve çim biçme çalışmaları ile muhtelif parklarda sosyal mesafeli bank yerleştirme işlemlerinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow