hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Türktekin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

    TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Türktekin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
    expand

    TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Türktekin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- TÜRK Kadınlar Konseyi Derneği Akdeniz Bölge Başkanı Meryem Türktekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.
    Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümünde ülke genelinde kutlamalar başladı. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dernek adına mesajı paylaşan TKKD Akdeniz Bölge Başkanı Av.Meryem Türktekin, bugünün Türk halkının özgürlük, eşitlik, bağımsızlık gibi evrensel değerlere kavuştuğu gün olduğunu kaydetti. Türktekin kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
    “Mustafa Kemal Atatürk'ün 10’uncu yıl Nutku'nda belirttiği gibi, ulusumuzun en büyük bayramıdır bugün. Türkiye Cumhuriyeti, çekilen birçok acının sonucunda kurulmuştur. Kurulması kolay olmadığı gibi, 98 yıldır korunması da kolay olmamıştır. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını sağlamak için hepimizin gayret göstermesi, çekilen acıların ve yapılan fedakârlıkların bilincinde olması gerekmektedir. Cumhuriyet kazanımlarının en önemlisi de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasıdır. Cumhuriyet dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünmez ve bölünemez bir bütünlüğü ifade eder. Milletimiz bugüne kadar karşılaştığı tüm sorunları Cumhuriyet’e olan sadakati, birlik ve berberlik ruhuyla aşmıştır. Bundan sonra da aynı duygularla aşabilmesi dileğiyle, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşuna emeği geçen kadın, erkek tüm şehitlerimizi rahmetle anarak, kahraman gazilerimize saygı ve minnetlerimizi sunarak Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılını kutluyoruz”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow