hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulukışlalı kiraz üreticileri Adana’da toplandı

    Ulukışlalı kiraz üreticileri Adana’da toplandı
    expand

    Ulukışlalı kiraz üreticileri Adana’da toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)- ADANA Darboğazlılar Sosyal Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği ‘Kiraz Üreticileri Kooperatifleşme' toplantısı Adana’da yapıldı.
    Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, dernek yetkililerinin yanı sıra ÇÜ Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Rifat Ulusoy, Kooperatif uzmanı Av. Hasan Yılmaz, Ulukışla Darboğaz Köyü Muhtarı Kemal Altan ve çok sayıda Ulukışlalı kiraz üreticisi katıldı. Çeşitli oluşumlar yerine güçlü bir kooperatifin daha etkili olacağını belirten Dernek Başkanı İbrahim Yıldırım açılış konuşmasında, "Siyasi ve kişisel çıkarları bir kenara koyarak herkes kooperatifin canlanması için elini taşın altına koymalıdır" dedi.
    Kirazda çeşitliliğin önemi hakkında bir konuşma yapan Prof. Dr. M. Rifat Ulusoy ise, önceki kooperatif ve oluşumların aksine kalıcı ve amacına uygun istikrarlı bir kooperatif kurulması halinde oluşuma destek vereceklerini belirtti.  Ziraat Mühendisi Huriye Kara da özellikle kadınların üretimde yer almasını gerektiğini, sadece kirazın üretilip pazarlanması ile sınırlı kalınmamasını, kirazdan reçel, tatlı gibi farklı üretimlerin kadın eli ile çeşitleneceğini ve pazarlanabileceğinin önemine değindi.
    Köy nüfusunun sürekli düştüğüne dikkat çeken Darboğaz Köyü Muhtarı Kemal Altan, özel zarureti olmayan herkesin İkametini Darboğaz'a almalarını, köyün kalkınması ve yatırımların artması adına önemli olduğu çağrısında bulundu. Altan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifin Ulukışla’ya, Darboğaz Köyüne ve tamamı ihraç edilen Darboğaz Kirazı’na büyük değer katacağını belirtti.
    Toplantı sonunda Haziran ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulda oy kullanmak için en az 3 ay önce kooperatife üye olunma zorunluğu, üreticilerin üye olarak yapılacak seçimde oy hakkı kazanmaları ve yönetimde yer almaları istendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow