hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pozantı’da kayak merkezi için adım atıldı

    Pozantı’da kayak merkezi için adım atıldı
    expand

    Pozantı’da kayak merkezi için adım atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), (DHA)- ADANA’nın Pozantı ilçesi Akçatekir Elmalı Boğazı'nda ‘Kayak ve Yaşam Merkezi’ yapılması için ilk adım atıldı. Profesyonel kayakçılar bölgeyi test etti.
    2 bin rakımlı ve 175 bin metrekarelik alana sahip Elmalı Boğazı'nda yapılan testlere Adana İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Taşkın Keleş, Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Komiser Cem Doğaroğlu, Milli Kayakçı Babür Vatansever, Letonya’nın Adana Fahri Konsolosu kayakçı iş insanı Meriç Ekmekçi ve Kayseri Jandarma Arama Kurtarma ekiplerine bağlı kar motorlu timleri katıldı.
    TEST KAYAĞI YAPILDI
    Kayseri Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin kullandığı 2 adet kar motoru ile 2 bin metre rakıma çıkan Milli Kayakçı Babür Vatansever ve kayakçı iş insanı Meriç Ekmekçi çeşitli bölgelerden defalarca kayarak bölgeyi test ettiler.
    ALPLER'DE BİLE BÖYLESİ ZOR BULUNUR
    Test sonrasında görüşlerini açıklayan milli kayakçı Babür Vatansever, “Burada çok güzel ve geniş bir alan var. 2 kez kayma ile birlikte buralara yapılacak olan pistler ve yaşam alanları şuan da bile kafamda oluşmaya başladı. Alpler'de bile böyle bir alan zor bulunurken Toroslardaki bu eşsiz güzellik nasıl görmezden gelinmiş aklım almıyor. İyi bir çalışma ile bu bölgeye yapılacak olan pistler, evler, otel ve yaşam alanları sayesinde inanın burada turizm patlaması yaşanır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow