hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pozantı’da kurtuluş coşkusu

    Pozantı’da kurtuluş coşkusu
    expand

    Pozantı’da kurtuluş coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), DHA- ADANA’nın Pozantı İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Pozantılılar, Murat Kekilli'nin konseriyle sona eren etkinlikleri dolu dolu yaşadı.
    Pozantı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kutlama törenine Kaymakam Hüseyin Aydın, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı vekili Emre Kankırı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, ÇÜ Pozantı Meslek Yüksekokulu Müdürü Filiz Çalışkan Keçe, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, öğretmen ve öğrenciler ile yöre halkı katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni, Mehteran Takımı eşliğinde şehitlik ziyareti, ardından 25 Mayıs alanında devam etti.  Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı'nın, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden biri olduğunu söyledi. Çay, “25 Mayıs Pozantılıların alınlarının akı, başlarının dik duruşudur. Gücünü sömürmekten alan işgal güçlerini beyaz bayraklarla karşılayacak kadar ruhsuz, inançsız ve onursuz olmayan bir milletin zafer günüdür. O yıllarda yapılan savaşlarda yenilgiye uğrayarak bitmiş ve tükenmiş sandıkları bir milletin, sönmüş sanılan ateş yığınının külleri arasından bir kor gibi parlayarak düşmanı boğduğu gündür. Altın sayfalarla dolu tarihimizin en önemli olaylarından birisi de şüphesiz ki Türk milletinin kurtuluş mücadelesi olmuştur" dedi. 
    Program kapsamında öğrencilerin hazırladığı şiirler, halk oyunları ve dans gösterileri ile Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve Mersin Toroslar Belediyesi folklor ekibi gösterisi, beğeniyle izlendi. Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kutlamaları Adana Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde ki kortej geçişi ile sona erdi. Törenin ardından ünlü sanatçı Murat Kekilli, Pozantılılara konser verdi. Alanda toplananlar Kekilli'nin şarkılarıyla coştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow