hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pozantılı öğrenciler, Prag’da stajını tamamladı

    Pozantılı öğrenciler, Prag’da stajını tamamladı
    expand

    Pozantılı öğrenciler, Prag’da stajını tamamladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/POZANTI, (Adana), (DHA)- ADANA’nın Pozantı İlçesi Türkan İrfan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri Avrupa Birliği Erasmus Projesi kapsamında Çekya’nın başkenti Prag’da 15 gün staj yaptı.
    'Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Alan Öğrencilerimize Yönelik Mesleki Beceri Stajı' başlıklı 3 grup halinde toplam 24 öğrencinin katıldığı staj programında gelinlik, abiye, şapka ve çanta atölyelerinde staj yapan öğrenciler, eğitimin sonunda Europass sertifikası almaya hak kazandı. Europass sertifikası Avrupa Birliği’ne üye tüm ülkelerde çalışma izni yerine geçiyor.
    Bölüm öğretmenlerinin ve idarecilerin koordinesinde Prag’da yapılan Moda Tasarım stajının ardından yeni projeler hazırlamaya başlayan Türkan İrfan Akün ÇPAL öğretmenleri “Her Yıl 1 Proje” sloganıyla tüm meslek öğrencilerini yurt dışına çıkarmayı hedefliyor. Okul Müdürü Veysel Güngör, "Projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kendi bölümlerinde devam etmeleri halinde Avrupa ülkelerinde iş bulma şansına sahip oldular. Bu fırsatı değerlendirmelerini temenni ediyorum. Tüm meslek bölümlerimizin yurt dışında staj yapması için çalışmalarımız sürüyor. Okulumuzda bulunan Bilgisayar, Muhasebe ve Elektrik bölüm öğrencilerimiz de projeler kapsamında bu şansı yakalayabilecekler” dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow