hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Kızılayı, engelli çocuklara paraşüt keyfi yaşattı

    Türk Kızılayı, engelli çocuklara paraşüt keyfi yaşattı
    expand

    Türk Kızılayı, engelli çocuklara paraşüt keyfi yaşattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güven ÖZGÜL/KARAİSALI (Adana), (DHA)- ADANA'nın merkez Sarıçam ilçesinde engelli çocuklar, yamaç paraşütüyle heyecan dolu anlar yaşadı.
    Türk Kızılayı Yüreğir Şubesi organizesinde gerçekleşen etkinlikte, bedensel engelli çocuklar Menekşe Mahallesi'nde bulunan 120 metre yükseklikteki Ziyarettepe bölgesine çıktı. Pilotların yardımıyla hazırlıklarını tamamlayan çocuklar, 120 metrelik yükseklikten ikili ve üçlü uçuşlar yaptı. Yaklaşık 5 dakika gökyüzünden Seyhan Baraj Gölü manzarasını izleyen çocuklar, unutulmaz anlar yaşadı. Halk arasında bel açıklığı hastalığı olarak bilinen 'spina bifida' hastası Abdurrahman Hakverdi (9), heyecanlı uçuşun ardından çok mutlu oldugunu söyleyerek, "Aslında binerken korkmuştum ama indiğimizde korkulacak çok da bir şeyin olmadığını gördüm" dedi.
    'ÇOK KEYİFLİYDİ'
    Bir diğer bedensel engelli Hatice Başak da yaptığı uçuşun çok güzel olduğunu ve keyif aldığını ifade etti. Türk Kızılayı Yüreğir Şube Başkanı Asım Gül ise sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan duydukları memnuniyeti belirterek, "Türk Kızılayı sadece kan toplama merkezi değil. Aynı zamanda çocuklarımızla beraber olarak onları mutlu eden bir kurum. Kızılayı her yerde görüyorduk ama ilk defa havada görmekte bize nasip oldu. İnşallah bu tür etkinliklerimizin devamı gelecek" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow