hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’daki 54 cami ve alan ibadete hazır

    Seyhan’daki 54 cami ve alan ibadete hazır
    expand

    Seyhan’daki 54 cami ve alan ibadete hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, normalleşme süreci çerçevesinde 29 Mayıs Cuma günü itibariyle ibadete açılacağı belirtilen ilçedeki 54 cami ve alanda temizlik, dezenfekte ve çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamladı.
    COVİD-19 salgını nedeniyle kapalı bulunan ibadethanelerden sosyal mesafe uygulanarak ibadet yapılabilecek 54 cami ve alan, Cuma günü Cuma namazı ile birlikte ibadete açılıyor. Seyhan İlçe Müftülüğünce belirlenen 54 cami ve alanda Seyhan Belediyesi ekiplerince temizlik yapıldı, ibadet edilecek alanlar dezenfekte edildi. İbadet alanı olarak belirlenen kapalı semt pazarlarında da gerekli hazırlıklar tamamlandı.
    İBADET İÇİN TÜM FİZİKİ ŞARTLAR HAZIR
    Seyhan Belediyesi ekipleri, camilerin, mescitlerin, alanların ve çevrelerinin temizlik ve dezenfekte işlerini yapmasının yanı sıra kapı kolları gibi el temasının çok olduğu yerleri dezenfektan maddeleri ile sildi. Ayrıca namaz kılınacak alan ve camilere portatif minber tedarik eden Seyhan Belediyesi, Cuma namazına gelecek cemaate de seccade ve maske verecek.
    BAŞKAN AKAY ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da sosyal mesafe kuralı nedeniyle alan genişletme çalışmaları yapılan camilerde inceleme yaptı. Camii avlularının genişletilerek daha fazla vatandaşın ibadet etmesi sağlanırken, Başkan Akay, “Halkımızın gönül rahatlığıyla ibadet etmesi için camilerimizde avlu genişletme, belirlenen alanlarda da temizlik ve dezenfekte çalışmaları tamamlandı. İlçemizde belirlenen 54 camiimiz ve alanlarda ibadetlerimizi yaparken sosyal mesafe kuralına mutlaka riayet edelim. Bu zor günleri el birliğiyle aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 
    İBADETE AÇILAN CAMİLER

    Pandemi Kurulunun onayı ve Seyhan Müftülüğünce ibadet yapılabilecek camii ve alanlar şöyle;

    Merkez Sabancı Cami Avlusu ve Merkez Park Alanı, Ulu Cami Avlusu ve Güneyindeki Park Alanı ve Doğudaki Otopark Alanı, Yağ Camii Avlusu Kuzeyindeki Cadde, Şeyh Zülfo Camii Avlusu ve Yanındaki Hürriyet Semt Pazarı,  Nihat Geven Spor Kompleksi İçerisindeki Çim Saha ve Çevre Alan, Güneypark Stadı, Gürselpaşa Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Yan Sokakları,  Denizli Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Çevre Sokakları, Yeşilyurt Mahallesi Çok Amaçlı Tesisive Yan Sokakları, Tellidere Mahallesi Çok Amaçlı Tesisi ve Yan Sokakları, Gürselpaşa Şehit Polis Şahin Polat Kapalı Semt Pazarı ve Kuzeydeki Cadde, Yeşiloba Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Çevre Sokaklar, Sarıhamzalı Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Çevre Sokaklar, Küçükdikili Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Çevre Sokaklar, Şakirpaşa Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Çevre Sokaklar, Dumlupınar Kapalı Semt Pazarı ve Çevre Sokaklar, Pınar Mahallesi Füze Selami Spor Tesisi ve Çevre Sokaklar, Bahçeşehir Mahallesi Seyhan Spor Tesisi ve Çevre Sokaklar, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Mescidi Bahçe Alanı, Hamza Efendi Camii Avlu Alanı,  Kıvanç Tekstil Mescidi Yan Avlu Alanı, Nuri Çomu Cami Bahçe Alanı ve Otopark Alanı, Vahittin Bozkurt Camii Bahçe Alanıve Civar Sokaklar, Hacı Cumali Öztürk Camii Bahçe Alanı, Doğrular Camii Bahçe Alanı ve Kuzeydeki Park Alanı, Çifte Minare Camii Bahçe Alanı ve Kuzeydeki Cadde, Gülen Özkan Camii Bahçe Alanı ve Civar Sokaklar, Ahmet Özeltürkay Camii Bahçe Alanıve Civar Sokaklar, İrşat Camii Bahçe Alanı ve Civar Sokaklar, Hz. Ebubekir Sıddık Camii Bahçe Alanı ve Civar Sokaklar, Kuba Camii Bahçe Alanı ve Civar Sokaklar, Pınar Camii Bahçe Alanı ve Civar Sokaklar, Hacı Zübeyde Hira Dağı Camii Bahçe Alanı ve Civar Sokaklar, İstiklal Camii Avlusu, Güney Sokağı ve Yanındaki Park Alanı, Büyükçıldırım Mahalle Açık Alanı, Büyükdikili Mahalle Açık Alanı, Camuzcu Mahalle Açık Alanı, Çaputçu Mahalle Açık Alanı, Dervişler Mahalle Açık Alanı, Gökçeler Mahalle Açık Alanı, Gökçeler Mahalle Çukobirlik Camii Civarı Açık Alanı, Gölbaşı Mahalle Kılanoğlu Camii Civarı Açık Alanı, Gölbaşı Mahalle Açık Alanı, Karakuyu Mahalle Arapali Camii Civarı Açık Alanı, Karakuyu Mahalle Açık Alanı, Köylüoğlu Mahalle Açık Alanı, Kuyumcular Mahalle Açık Alanı, Küçükçıldırım Mahalle Açık Alanı, Sarıhuğlar Mahalle Açık Alanı, Yenidam Mahalle Açık Alanı, Yolgeçen Mahalle Açık Alanı Zeytinli Mahalle Kestel Camii Civarı Açık Alanı, Zeytinli Mahalle Araplar Camii Açık alanı, Zeytinli Mahalle Açık Alanı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow