hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan'da ücretsiz 4 bin kurban kesimi yapıldı

    Seyhanda ücretsiz 4 bin kurban kesimi yapıldı
    expand

    Seyhan'da ücretsiz 4 bin kurban kesimi yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, Kurban Bayramı'nda ilçenin 9 farklı merkezindeki kurduğu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan görevli imamlar eşliğinde gerçekleştirdiği hizmet çerçevesinde yaklaşık 4 bin kurbanlık kesimini ücretsiz olarak gerçekleştirdi.
    Başkan Akif Kemal Akay’ın talimatlarıyla ücretsiz olarak verilen hizmette kurbanlık kesimi, Seyhan’ın 9 ayrı noktasında dini vecibelere ve hijyen şartlarına uygun bir şekilde tamamlandı. Kurbanlık kesimi sürecinde vatandaşa sıcak-soğuk ikramlar yapıldı ve araç sorunu yaşayan vatandaşlar evlerine kadar bırakıldı. Ayrıca Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce kesim yerlerinde; yeterliliği olan kasapların dışında,  veteriner hekim, sağlık ekibi ile temizlik işleri Müdürlüğü ekiplerini de hazır bulundurdu. Bayram süresince görevde olan Seyhan Belediyesi ekipleri, 4 bine yakın kurbanın kesimini ücretsiz olarak tamamladı. Kurbanlık kesim yerleri ve kesilen kurban sayısı şöyle; 2000 Evler Mahallesi 861, Emek Kapalı Semt Pazarı 723, Gürselpaşa Kıyı boyu 667, Fatih Kıyı boyu 497, Yeşilyurt Evren Sitesi 411, Pınar Kapalı Semt Pazarı 219, Şakirpaşa Semt Pazarı 195, Yeşiloba Kapalı Semt Pazarı 154, Bahçeşehir Mahallesi 146.
    EKİPLER BÖLGELERİ TEMİZLEDİ
    Kurban Bayramı süresince toplam 3 bin 823 kurbanın kesimi tamamlandı.  9 farklı kesim yerinde hazır bekletilen temizlik ekipleri aracılığıyla da çevre ve görüntü kirliliği önlendi, kötü kokuların yayılmasının önüne geçildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow