hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yangın mağduru ailelere cazip krediler verilecek

    Yangın mağduru ailelere cazip krediler verilecek
    expand

    Yangın mağduru ailelere cazip krediler verilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali GÖKDAL/ADANA,(DHA)- AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, 23 Ağustos’ta çıkan orman yangınında evleri ve ürünleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, nakdi yardımlar hakkında bilgiler verdi. Bilgili, mağdur ailelere karşılıksız nakdi yardımların yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü tarafından yüzde 90 hibeli kredi, AFAD tarafından ise 20 yıl faizsiz, 2 yıl ertelemeli kredi verileceğini açıkladı.
    Adana’nın Kozan ilçesinde 23 Ağustosta Kuyubeli Mahallesi’nde çıkan orman yangının ardından ev, bahçe ve ahırları yanan ailelere yapılan ve yapılacak olan desteklerle ilgili Kozan AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri yangın bölgesinde haneleri ziyaret etti. Heyet, Acaryayla Mahallesi’nde muhtarlar ve vatandaşlar ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Bilgili yardımlar konusunda vatandaşa verilen hibeler hakkında bilgilendirdi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgede yaraların sarılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Bilgili ilk etapta devletin hane hasar durumuna göre 17 bin TL karşılıksız nakdi yardım yaptığını aktardı. Bilgili, “Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Or-Köy tarafından köyde ikamet eden evi ve ahırı yanan vatandaşlara yüzde 90’ı hibe olacak şekilde kredi verilecek. Örneğin, 44 bin TL kredi alan köylü 40 bin TL’yi hibe olarak alacak kalan 4 bin TL’yi 2 yıl sonra taksitler halinde ödeyecek. Öte yandan, AFAD tarafından da 20 yıl vadeli faizsiz,  2 yıl sonra ödemeli kredi imkanı da vatandaşa sunuldu. Meyve, bitki, tarım arazileri için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları devam etmekte, bu konuda süreç işliyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow