hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adıyaman uluslararası nemrut festivaline hazırlanıyor

    Adıyaman uluslararası nemrut festivaline hazırlanıyor
    expand

    Adıyaman uluslararası nemrut festivaline hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Valiliği öncülüğünde, düzenlenecek olan Uluslararası Nemrut Festivali için değerlendirme toplantısı yapıldı.
    Tarihi zenginlik, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesinde yer alarak Kommagene kültürünün eşsiz güzelliğinin ön plana çıkartılması amacıyla Adıyaman Valiliği öncülüğünde Adıyaman Belediye Başkanlığı ve Adıyaman Üniversitesi’nin destek vererek düzenlenecek olan Uluslararası Nemrut Festivali için değerlendirme toplantısı yapıldı.
    Temmuz veya Eylül ayında yapılması planlanan Uluslararası Nemrut Festivali için bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyaman'daki otel sahipleri, turizm sektörü temsilcileri, Tur Operatörleri ile Seyahat Acentelerinin yetkilileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.
    Vali Aykut Pekmez Başkanlığında yapılan toplantıda, yapılacak olan festivalin coşkulu ve renkli geçmesi için Festival Tertip Komitesinin Kurulması ve kurumlar arası görev dağılımı görüşülerek, yol haritası belirlendi.  
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, "Bu festival adeta açık hava müzesi konumunda olan Adıyaman’ın sahip olduğu turistik değerlerin tanıtımı açısından çök önemlidir. Bildiğiniz gibi Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, bundan 4 ay önce ilimize gelerek Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ve turistik mekânlarını gezdi. Adıyaman’ın turizm potansiyelinin iyileştirilmesi ile ilgili Valilik olarak projelerimizi hazırladık. Özellikle Nemrut Dağın'a raylı sistem yapılması ile ilgili bizzat bakanımızın öncülüğünde bu yıl bir çalışma yapılacak. Nemrut Ören yerindeki heykellerin korunması ile ilgili de bir projemiz ve bunu bu yıl hayata geçireceğiz. Diğer taraftan Şehir merkezine 3 km mesafedeki Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden bir olan Perre Antik Kentinin çevre ve peyzaj düzenlemesi projemiz var. Uluslararası Nemrut Festivalimize Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’da katılarak bakanlık olarak destek verecekler. Bu festivale uluslararası tur operatörleri, seyehat acenteleri, gazete, televizyon ve köşe yazarlarının da katılmasını bizzat bakanlığımız davet edecek. Eylül ayı içerisinde yapmayı düşündüğümüz festival 4-5 gün sürecek. Hem ulusal bazda hem uluslararası bazda ses getirebilecek sanatçıları festivale davet etmeyi planlıyoruz. Festivali de güzel bir organizasyonla icra edebilirsek inşallah 2021 yılını Nemrut Yılı ilan edilmesi ile ilgili gayret ve çalışmalarımız var" dedi. 
    Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise,"Bugün düzenleyeceğimiz Uluslararası Nemrut Festivali ile ilgili siz değerli turizm sektörü temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunarak beyin jimnastiği yapılabilmesi için bir istişare toplantısı düzenliyoruz. Adıyaman doğa, kültür, turizm, spor ve inanç turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip bir kent. Bu kadar zengin bir potansiyele sahip bu kentte turistin niteliğini artırmak lazım. Dünyada en fazla turist çeken ülkelerin başında geliyoruz ama gelir getirici bakımda 13. Sırada yer alıyoruz."ifade etti 
    Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise,"Festivalin coşkulu bir şekilde geçmesi amacıyla Adıyaman Üniversitesi olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapamaya hazırız"dedi. 
    Uluslararası Nemrut Festivalinin coşkulu bir şekilde geçmesi amacıyla toplantıya katılan STK Başkanları ve turizm sektörü temsilcileri karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.       
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow