hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adıyaman’da 3 bin 500 çocuğa bayram hediyesi

    Adıyaman’da 3 bin 500 çocuğa bayram hediyesi
    expand

    Adıyaman’da 3 bin 500 çocuğa bayram hediyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nezir GÜNEŞ-Salih KESKİN/ADIYAMAN,(DHA)- ADIYAMAN’da Ramazan Bayramı dolayısıyla yetim, öksüz ve depremzede 3 bin 500 çocuğa hediye dağıtıldı.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’da, ‘Bayram Seninle Güzel’ projesiyle Ramazan Bayramı dolayısıyla, 3 bin 500 çocuğa hediye dağıtıldı. HELP Yetim İnsani Yardım Organizasyonu, İlim ve Medeniyet Derneği, Dicle İlim İrfan Gençlik ve Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Sosyal Medya Derneği, Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği, Gezgin Çocuk Atölyesi ve İlim ve Medeniyet Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda, çeşitli etkinlikler de düzenlendi.
    6 Şubat tarihinden bu yana deprem bölgesinde çeşitli yardım faaliyetlerini yürüttüklerini belirten HELP Yetim İnsani Yardım Organizasyonu Başkanı Cahit Ataş, “HELP Yetim, yapılan bağışlar neticesinde deprem bölgesi Adıyaman’da çocuklarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen etkinlikte depremde yakınlarını kaybeden çocuklar, ‘Bayram Seninle Güzel’ etkinliğinde buluştu. Düzenlenen etkinlikte Nasrettin Hoca, Keloğlan gibi maskot ve animasyon gösterileri gerçekleştirildi, ilahi dinletisi yapıldı, yüz boyama ile çeşitli oyunlar oynandı ve akabinde etkinliğe katılan çocuklar ve yakınlarıyla birlikte iftar yapıldı. Çocuklarla geçirilen eğlenceli vakitlerin ardından çocuklara bayramı mutlu geçirmeleri vesilesiyle bayramlık dağıtıldı. Dağıtım organizasyonunda yaş gruplarına göre her çocuk için özel olarak hazırlanan 350 yetim çocuğa harçlık ve bayramlık paketi, 2500’ün üzerinde çocuğa bayram şekerlemesi, oyuncak, eğitim seti ve çerez paketi, içinde şal, parfüm, lokum, kahve, çikolata ve çerezlerden oluşan 500 anneye bayram paketi çadır kent ziyaretlerinde dağıtıldı” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow