hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adıyaman'da pozitif vaka sayısı artıyor

    Adıyamanda pozitif vaka sayısı artıyor
    expand

    Adıyaman'da pozitif vaka sayısı artıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fatih Doğan, son günlerde artan koronavirüs vakalarında artış yaşandığını ifade ederek, vatandaşların kurallara riayet etmesini istedi.
    Başhekim Doğan, son günlerde artan vaka sayılarına karşı maske kullanımı, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Koronavirüs pandemisinin etkisinin kentte gözüktüğünü anlatan ve kendilerinin de bu süreçte hastane olarak yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
    "Yeni tespit edilen vakaların önemli bir kısmı yaşı ileri hastalar olup buna bağlı olarak yoğun bakım hasta sayılarında da artış olmuştur. Ancak bu hastalığın özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için büyük bir risk olarak karşımızda durmakta olduğu gerçeği gözden kaçırılmamalıdır. Sadece maske takarak ve hijyen kurallarına dikkat ederek yenebileceğimiz bu hastalığı önemsememiz gerekmektedir. İl Pandemi Kurulu tarafından ilan edilen kurallara uymadığımız için hasta sayısı artmaktadır. Adıyaman’ın geleceği için, büyüklerimiz ve ailemiz için lütfen maske takalım. Hastanemizde yerimiz azalıyor, hastalarımız artıyor lütfen kurallara uyalım. Salgın riski ortadan kalkana kadar geleneksel alışkanlıklarımıza bir müddet ara vermek, bayram ziyaretlerimizi teknolojik imkanlardan yararlanarak yapmak bizim için en sağlıklı yöntem olacaktır."
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow