hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar Kitap Fuarı sona erdi

    Afyonkarahisar Kitap Fuarı sona erdi
    expand

    Afyonkarahisar Kitap Fuarı sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kitap Fuarı'nı 10 günde 150 binden fazla kişi ziyaret etti. Gelen ziyaretçilerin 80 binini ilk, orta ve lise öğrencilerinin oluşturduğu kaydedildi.

    10 gün önce kapılarını kitapseverlere açan 2'nci Afyonkarahisar Kitap Fuarı'nda 185 yayınevi, 80 stantta kitapları okuyucularıyla buluşturdu. Yazarlar, en çok takip edilen yayınevleri, çocuk kitapları ve tiyatral gösterilerle kitap tutkunlarının yanı sıra fuarı 150 binden fazla kişi ziyaret etti. 120 ulusal, 50 yerel ve 50 ilk, orta ve lise düzeyinde yazarların yer aldığı kitap fuarında binlerce kitap görücüye çıktı.

    Fuar Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, fuarın Afyonkarahisar'daki diğer etkinliklerin üzerinde yer aldığını belirterek, "Afyonkarahisar'daki etkinliklerin başına alabiliriz Kitap Fuarı'nı. Çünkü toplum bunu kabul etti artık. Toplum kucakladı. Bu bizim organizasyonumuz olmaktan çıktı, Afyonkarahisar'ın kendi organizasyonu oldu. Bu anlamda çok mutluyuz. 80 standın içerisinde 185 yayınevi var. Her stantta 3 veya 5 yayın evi bulunuyor. Fuarımızda yazarlarımız var. 85 ulusal yazarımız var. Yayın evlerimiz sonradan buradaki hareketliliği görerek programda olmadığı halde davet ettiği yazarları da içerisine katarsak 120'e yakın ulusal düzeyde yazarımız, 50 yerel yazarımız ve fuarın en büyük özelliği olan 50 de minik yazarımız var. Bu yazarlarımız ilk, orta ve lise seviyesinde öğrenim gören çocuklarımızdı. Bu minik yazarlarımız da imza günleri yaptı. Geleceğimiz olan gençlere yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

    Fuarın Proje Müdürü Hasan Tahsin Külcüoğlu, fuarın yapılmasında en büyük desteğin Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'a ait olduğu kaydetti.

    'Rüyamda Vatanı Gördüm' kitabıyla fuara katılan yazar Habib Akalın, Afyonkarahisar'ın bu fuara ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

    'Bitmeyen Kabus' kitabının yazarı Serkan Şengül de fuarın Afyonkarahisar'ın okuma oranını yükselteceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow