hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eber Gölü'nde peş peşe yangın

    Eber Gölünde peş peşe yangın
    expand

    Eber Gölü'nde peş peşe yangın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    İlyas Kaan TAYTAK/BOLVADİN, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçeleri sınırlarında bulunan Eber Gölü'nün sularının çekildiği kısımda peş peşe yangınlar çıktı.

    Türkiye'nin en önemli göllerinden olan ve birçok kuş türünü barındıran Eber Gölü'nün Bolvadin ilçesi sınırlarında kalan kısmında son ay içerisinde 7 noktada kamışlık alan yandı. Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçe sınırlarında bulunan, 10 köyün geçim kaynağı olan Eber Gölü'ndeki yangınlara, Bolvadin Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Bazı yerlerde ise göl zemininin bozuk ve bataklık olması nedeniyle alevlere müdahale edilemedi.

    Göl çevresinde son ay içerisinde peş peşe yangınlar çıktığını söyleyen Eber Gölü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Kalay, "Eber Gölü yüzde 90'ı kurumuş durumda, son yıllarda meydana gelen kuraklık ve mevsimsel olarak ve gölümüzü besleyen çayın, Çobanlar Sülümenli istikametinden suyun kesilmesiyle göle şu an su akışı yok. Eber Gölü'nde yangınlar başladı, son bir aydır sürekli yangın oluyor. Bunun sebebi suyun olmaması. Yangınların nasıl çıktığı konusunda bazı iddialar var. Özellikle bölgede kamış biçen insanlar arasında çıkan tartışma ve anlaşmazlık nedeniyle çıktığı çok söyleniyor. Yine, göl sularının çekilmesi sonucu kendilerine tarım arazisi kazandırmak isteyen vatandaşların yaktığı dillendiriliyor. Bu sebeplerden dolayı göl çevresindeki kamışlık alanlar her gün yanıyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow