hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da Çanakkale Zaferi töreni

    Dinarda Çanakkale Zaferi töreni
    expand

    Dinar'da Çanakkale Zaferi töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.

    Dinar'daki ilk tören Hükümet Konağı önünde başladı. Törene Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, İlçe Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Levent Keskin, Askerlik Şubesi Başkanı Astsubay Ergün Alabay, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilcisi Cengiz Kartal, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

    Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Protokol ve törene katılanlar daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği temsilciliğini ziyaret etti. Ardından da asri mezarlıkta Çanakkale şehidi Bombacı Mehmet Çavuş ile diğer şehitlerin kabirlerine ziyarette bulunuldu ve dualar edildi.

    Program Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda hazırlanan törenle devam etti. Konuşmaların ardından program video gösterimi, 'Şehidin son mektubu' adlı şiir, şehitlerle ilgili canlandırma, Kur'an-ı Kerim tilaveti, 'Ordunun duası' şiiri ve 'Şehidin Vasiyeti'nin okunması ve ödül töreniyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow