hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da çiftçilere karabuğday tohumu dağıtıldı

    Dinarda çiftçilere karabuğday tohumu dağıtıldı
    expand

    Dinar'da çiftçilere karabuğday tohumu dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde çiftçiye karabuğday tohumu dağıtıldı.
    İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü binası bahçesinde düzenlenen tohum dağıtımı programına Kaymakam Selami Kapankaya, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu ve çiftçiler katıldı.
    Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu, "Karabuğday tohumu dağıtımı projesi kapsamında geçen yıl Gençali köyünde 200 dekarlık bir alanda tohumumuzun denemesini yaptık. Sonuçları itibari ile proje başarılı olmuştur. Çiftçilerimiz bu yıl ortalama 1000 dekar karabuğday ekimi yapmıştır. Finansmanı yüzde 50'sini bakanlığımız, yüzde 50'sini de Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Şu anda 5 ton karabuğday tohumunu başvuran çiftçilerimizin yüzde 75'ine dağıtımını yaptık. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
    Kaymakam Selami Kapankaya, "İlçemizde geçen yıl ilk olarak Gençali köyümüzde ekilen karabuğday tohumu gayet başarılı oldu. Bu sene diğer köylerimize ve iç havzamıza da dağıtacağız. Tarımda, üretimde çeşitliliği arttıracağız. Son günlerde basında ve kamuoyunda da bilindiği gibi gıda güvenliğinin, gıda tedarikinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm çiftçilerimize bol bereketli bir hasat olması temenni ediyorum" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından karabuğday tohumu başvuran çiftçilere dağıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow