hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da Gaziler Günü törenle kutlandı

    Dinarda Gaziler Günü törenle kutlandı
    expand

    Dinar'da Gaziler Günü törenle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program ile kutlandı.

    Dinar Bombacı Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, Ağır Ceza Başkanı Muhammet Fatih Tercan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Cezaevi Müdürü Erkan Bingöl, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Belediye Meclis Üyesi Veli Özcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İlçe Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya, Türk Ocakları Dinar Şube Başkanı Dede Cihan, il genel meclis üyeleri, daire amirleri, gaziler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

    Resmi tören kaymakamlık, belediye ve gaziler derneği tarafından çelenklerin anıta bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Jandarma Astsubay Çavuş Meryem İri'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Tevfik Kılıçkaya konuştu. Kılıçkaya, "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil bir Türk milletidir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zaferlere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu'da, Kore'de, Kıbrıs'ta canlarını hiçe sayarak vatan millet bayrak aşkı ile tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.

    Kaymakam Kemal Duru da "Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gazilerimizi, şehitlerimizi her zaman hatırlıyoruz. Ancak bugünün anlamı farklı dolayısıyla hem tarihin süzgecinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla ebediyete intikal eden gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla minnetle anıyorum. Şehitlerimiz, gazilerimiz bu vatanı vatan yapan değerlerimiz. Tüm gazilerimize uzun ömür diliyorum. Gaziler Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

    Mehmet Çavuş Lisesi öğrencileri tarafından gazilerle alakalı şiir okundu. Programın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Şube Temsilciliğine ve Türkiye Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Dinar Şube Temsilciliğine protokol tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow