hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinar'da Polis Haftası kutlandı

    Dinarda Polis Haftası kutlandı
    expand

    Dinar'da Polis Haftası kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Polis Haftası törenle kutlandı.

    Dinar'da Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin bırakılmasıyla başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk, İlçe Jandarma Komutan vekili Başçavuş Levent Keskin, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, siyasi partiler ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

    Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, "Türk Polisi devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için canını feda etmekten çekinmemiştir. Vatandaşın hukuk sistemiyle temas kurmasında başlangıç noktasıdır. Toplumsal barış ve huzuru sağlamaktır. Dayanağını Cumhuriyet tarihinden alan teşkilatımızın bu görevleri yerine getirmesinde en büyük güç kaynağı halkımızın güven ve desteğidir" dedi.

    Kaymakam Selami Kapankaya, "Türk Polis Teşkilatı 174 yıldır bu ülkenin, milletimizin önemli ve köklü kurumlarından birisidir. Ülkemizin dört bir tarafında fedakârca, cefakârca çalışarak milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan polis teşkilatımız, görevi esnasında halkımızın desteğini arkasında görmesi ve aynı zamanda toplum destekli polis düşüncesi içinde önemli bir durum arz etmektedir" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın ve ekibi, Kaymakam Selami Kapankaya'ya ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk'ü makamda ziyaret ederek çiçek verdi. Daha sonra protokol üyeleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow