hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karamık Gölü'nden 650 pinter toplandı

    Karamık Gölünden 650 pinter toplandı
    expand

    Karamık Gölü'nden 650 pinter toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Çay Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, Karamık Gölü'nde gerçekleştirdiği denetimlerde kurallara uygunsuz olarak bırakılan 650 adet pinteri (kerevit av malzemesi) toplayarak imha etti. Toplanan pinterlerin içerisinde bulunan yaklaşık 4 bin canlı kerevit de doğal yaşam alanına geri bırakıldı.

    Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak kent merkezinde ve ilçelerde denetimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri de rutin kontrollerine aralıksız devam ediyor. Ekipler Karamık Gölü'nde gerçekleştirdikleri denetimlerde yasak olmasına rağmen suya bırakılan 650 adet pinteri tespit etti. Göl içerisindeki pinterleri çıkarıp imha eden ekipler, pinterlerin içerisinden bulunan 4 bin canlı kereviti de doğal yaşam alanlarına yeniden saldı.

    KURALLARA UYULSUN

    Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, amatör avcılığın serbest olduğu bu günlerde avcıların kesinlikle kişi başı 4 olta ve olta başı 2 iğne kuralına uyması gerektiğine dikkat çekti. Açıklamanın devamına ise, kent genelinde tüm göl ve göletlerde balık ağı, tırıvırı ve patlayıcı madde vb. kullanılarak su ürünleri avcılığının yapılmasının kesinlikle yasak olduğu hatırlatıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow