hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Motorize davulcuların mesaisi başladı

    Motorize davulcuların mesaisi başladı
    expand

    Motorize davulcuların mesaisi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan davulcuları uzak mahallelere motosikletle giderek, oruç tutacakları sahura kaldırdı. Davulculardan biri aracı kullanırken, diğeri de motosiklette ters oturup, davul çaldı.
    Ramazan ayının başlamasıyla ilçedeki davulcuların mesaisi de başladı. Dün sahur vakti kahvede toplanan 16 davulcu, oruç tutacakları uyandırmak için cadde ve sokaklara dağıldı. 2 davulcu ilçenin uzak mahallerine ulaşmak için motosiklet kullandı. Davulculardan biri motosikleti kullanırken, diğeri de arka tarafa ters oturarak davul çaldı. Motosikletli 2 davulcu, sahurda 15 kilometre yol kat etti. Ramazan davulcuları 10 yıldır motosiklette davul çalıp, sahura kalkacakları uyandırıyor.
    Yıllardır Ramazan davulu çaldığını söyleyen Enver Ula, "Davulcu sayımız azaldı. Gece uzadığı için arkadaşlar işte çalıştığı için. Biz de adetlerimizi sürdürmek için elimizden geldiği kadar, yetiştiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca uzak yerlere motosikletlerle ulaşarak halkımızı uyandırmaya çalışıyoruz. Bu seneye gelene kadar 25  davulcumuz vardı. Bu sene 16'ya kadar düştü. Motosikletlerimizi halkımızı sahura uyandırmak için uzak yerlere yetişmek için kullanıyoruz. Uzak yerlere gerekirse araçlarımızla da gidiyor, bir kenara koyup halkımızı uyandırıyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow