hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan'ın vazgeçilmezi haşhaşlı tahinli pide

    Ramazanın vazgeçilmezi haşhaşlı tahinli pide
    expand

    Ramazan'ın vazgeçilmezi haşhaşlı tahinli pide

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayında odun ateşinde pişirilerek üretilen haşhaşlı tahinli pide yoğun ilgi görüyor.

    İlçede Ramazan ayının gözdesi olarak bilinen haşhaşlı tahinli pideler, özellikle hafif olması dolayısıyla sahur vaktinde kahvaltılık yiyeceklerle tüketiliyor. İsteğe göre şekerin de ilave edildiği haşhaşlı tahinli pide vatandaşlar tarafından Ramazan'da yoğun talep görüyor. Haşhaşlı tahinli pide; haşhaş ezmesi, tahin, biraz yağ ve isteğe bağlı olarak şekerin de eklenmesi ile elde edilen karışımın hamur ile yoğrulup odun ateşinde pişirilmesiyle yapılıyor.

    Fırın sahibi Mehmet Kokkokoğlu, "Bu pide haşhaşlı pide olarak geçer. Haşhaş ve tahinin karışımı ile elde edilir. İsteyen biraz da şeker ekleyebilir. Ramazan ayında bu pidemize talep artıyor. Dışarıdan kargo ile de sipariş alabiliriz. Peynirle beraber yendiğinde güzel olur. Kalori oranı yüksektir" dedi.

    Haşhaşlı tahinli pidenin yapılışını anlatan fırın ustası Volkan Benli de "Haşhaşlı pidemizi haşhaş ezmesi tahin ve biraz da yağ ile karıştırıyoruz. Hamurumuzun her katına sürüyoruz. Hamurumuz dinlenmeye bırakıyoruz. Pidemizin özelliği tok tutuyor ve besleyici" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow