hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Restore edilen Hamamönü Camii ibadete açıldı

    Restore edilen Hamamönü Camii ibadete açıldı
    expand

    Restore edilen Hamamönü Camii ibadete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde restorasyonu tamamlanan Hamamönü Camii, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam'ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

    İlçenin en eski ikinci camisi olduğu bilinen ve yapım tarihi Germiyanoğulları'na dayanan Sandıklı Hamamönü Camii'nin restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce tamamlandı. Eser, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam'ın katılımlarıyla kılınan cuma namazı sonrası açıldı. Sandıklı Belediyesi tarafından caminin bitişiğinde bulunan ve camiyle aynı tarihlerde yapılan hamam da restorasyon sonrası müzeye dönüştürülerek, açıldı. Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Açılışta yerel tarih araştırmacısı Hüseyin Hüsrevoğlu caminin tarihi hakkında bilgi verdi. Hüsrevoğlu, "Yığma taş strüktürlü camiler sınıfına giren Sandıklı Hamamönü Camii'nin harim kısmı kuzey- güney yönünde dikdörtgen planlıdır ve mihraba dikey sıralanmış, devşirme malzeme kaideli ahşap sütunların sağladığı üç sahınlı, ahşap tavanlı, doğu cephesine bitişik kapalı son cemaat yeri ile minaresi bulunan bir yapıdır" dedi.

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün anlamlı bir törenli bir açılış daha yapıyoruz. Her gün yüzlerce binlerce açılışla meşgul olan bir devletimiz var. Bizler Sayın Bakanımızın talimatları ile bakan yardımcıları olarak yapmış olduğumuz eserlerin açılışını yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bayramın 1. günü Sultanahmet'i açtı. Ondan önce Ayasofya'nın açılışını yad ettik. Çok anlamlı bir törenle anlamlı bir yılda açılışını yaptık. İnşallah bundan sonraki süreçte de birçok atılımlar yapılacak" dedi.

    Konuşmaların ardından Hamamönü Camii ve yanında bulunan müzenin açılışı gerçekleştirildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow