hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yiğitbaşı Sandıklı’da

    Vali Yiğitbaşı Sandıklı’da
    expand

    Vali Yiğitbaşı Sandıklı’da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Sandıklı’da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu.

    Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, ilk ziyaretini, devlet desteğiyle  kurduğu iş yerinde üretim yapan ve istihdam sağlayan kadınların hayallerine kavuşma hikayelerinin anlatıldığı ‘İlham Veren Öykülerle Kadınlarımız Anlatıyor’ programına katılarak başladı. İlçede Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve KOSGEB’den aldıkları hibelerle, devletin üretime ve girişimciliğe verdiği destekler ve sunduğu pozitif ayrımcılıklarla korkularını yenerek iş hayatına atılan, kurdukları ve yaptıkları işlerle sosyal ve ekonomik olarak kendi işlerinin patronu olan, üreten ve ürettiren kadınların başarı hikayelerinin anlatıldığı programda, Afyonkarahisar ORKÖY, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve KOSGEB İl Müdürleri de yürüttükleri çalışmalar, hibe programları ve projeler hakkında kadınlara bilgilendirme yaptı.

    İlçede ikinci ziyaretini Hüseyin Develi Huzurevi’ne gerçekleştiren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, ‘Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor’ etkinliğine katılarak huzurevinde kalan yaşlılar ve öğrencileri ile bir araya geldi.

    Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, ilçedeki son ziyaretini Sandıklı OSB'de TKDK tarafından destek alarak kurulan, baharat ve tıbbi bitki üretimi yapan bir fabrikaya yaptı. Vali Yiğitbaşı, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Ziyaretlere Vali Yiğitbaşı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı. (DHA)

     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow